27.7.2016

Mardinin Kızıltepe ilçesinde, teröristlerin yola tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit olan özel harekat polisi 22 yaşındaki Ahmet Demirin naaşı memleketi Kütahyaya getirildi.

Mardin Havaalanında düzenlenen tören sonrası özel harekat polisi Ahmet Demirin naaşı Kütahya Evliya Çelebi Devlet Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi.

Şehidin cenazesi Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanımız Sayın Kamil Saraçoğlu, İl Emniyet Müdür vekili Hasan Çevik, şehidin Bursa'da görevli özel harekat polisi olan babası Mehmet Demir, annesi Hanife Demir ile yakınları tarafından karşılandı.

Hain saldırıda şehit olan özel harekat polisi Ahmet Demir için ilk olarak Kütahya Polisevi bahçesinde tören düzenlendi.

Törene Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanımız Sayın Kamil Saraçoğlu, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı vekili Kurmay Başkanı Kurmay Albay Bülent Tatkan, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Muhammed Yavuz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdür vekili Hasan Çevik, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, şehidin Bursa'da görevli özel harekat polisi olan babası Mehmet Demir, annesi Hanife Demir ile yakınları, STK Temsilcileri, daire müdürleri katıldı.

Şehit oğlunun cenaze törenine özel harekat kıyafetiyle katılan baba Mehmet Demir, Türk Bayrağına sarılı tabutun önünde yürüdü, dik duruşuyla teröre meydan okudu.

Törende konuşan İl Emniyet Müdür vekili Hasan Çevik, Başta FETÖ, PKK olmak üzere bütün terör örgütleriyle mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz dedi.

İl Müftüsü Hacı Yusuf Gülün dua etmesi ve helallik alınmasının ardından şehit Ahmet Demirin naaşı defnedilmek üzere Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesine bağlı Tepecik Köyü'ne götürüldü.

Şehit polis Ahmet Demir için düzenlenen babaocağı Çavdarhisar ilçesine bağlı Tepecik Köyünde düzenlenen törene Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanımız Sayın Kamil Saraçoğlu, Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı vekili Kurmay Başkanı Kurmay Albay Bülent Tatkan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdür vekili Hasan Çevik, 22. - 23. Dönem Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, şehidin Bursa'da görevli özel harekat polisi olan babası Mehmet Demir, annesi Hanife Demir ile yakınları, meslektaşları, STK Temsilcileri ile daire müdürleri katıldı.

Şehit polis Ahmet Demirin Türk Bayrağı'na sarılı tabutu ilk olarak helallik alınmak üzere baba evine götürüldü, öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra dualar ve tekbirler eşliğinde Tepecik Köyü Mezarlığına defnedildi. Başkanımız şehidin mezarına toprak attı. Belediye Başkanımız Sayın Kamil Saraçoğlu, Şehit özel harekat polisi Ahmet Demirin anne ve babasına taziye dileklerini ileterek sabır diledi.