20.8.2016

Kütahya Çini, Termal, Kültür, Sanat ve Turizm Festivali Demokrasi ve Özgürlük Etkinlikleri 42'inci kez kapılarını açtı.

Belediyemiz fuar alanında düzenlenen açılış törenine, Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, İl Emniyet Müdür vekili Hasan Çevik, Macaristan Fahri Konsolosu Kütahyalı İşadamı İsmet Güral, ilçe belediye başkanları, Belediye başkan yardımcılarımız daire müdürleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mehteran takımının gösterileriyle devam eden programının açılış konuşmasını Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu yaptı. Başkanımız, konuşmasına şehitlerimize Allah'tan rahmet ailelerine başsağlığı dileyerek başladı.

15 Temmuzda yaşanan darbe kalkışması sebebiyle bu sene festival havasını tam anlamıyla oluşturmanın doğru olmadığını ifade eden Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Bu sebeple bu yıl ki festivalin ana temasını Demokrasi ve Özgürlük Etkinlikleri olarak belirledik. Her gün şehitler gelmeye devam ediyor. Şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize sağlıklı bir ömür diliyorum dedi.

Festivalin Kütahya için önemine dikkat çeken Başkanımız, Kütahyanın tarih ve kültürünün zengin olması, yeraltı ve yerüstü kaynaklarının bol olduğu yeterince anlatılmalı. Geçtiğimiz yıl itibariyle fuar olarak değil festival olarak düzenlemeye başladık. Fuarlar artık önemini yitirdi. Festival olarak düzenlemek kaliteyi artırıyor. Geçtiğimiz yıl 90 esnaf katılım gösterdi. Bu sene hem darbe kalkışması sebebiyle çok kapsamlı bir organizasyon düşünmediğimiz için hem de kaliteyi artırmak için her sektör gurubundan 1 esnaf katıldı ve 70 esnaf katılım göstermiş bulunuyor. Bu sene sahne alacak sanatçılar içinden geçmekte olduğumuz sürecin atmosferine uygun olacak şekilde tasarlandı diye konuştu.

Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlunun konuşmalarının ardından Kütahya Çini, Termal, Kültür, Sanat ve Turizm Festivalinin açılışı Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, Vali Ahmet Hamdi Nayir ile Kütahya İl Protokolü tarafından gerçekleştirildi.

Daha sonra Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu beraberindeki heyet ile birlikte Demokrasi Nöbetinde Kütahya Sergisini inceledi, açılan standları tek tek ziyaret edip esnafla sohbet etti.

Belediyemiz Geleneksel Sünnet Şöleni ve Kick Box turnuvaları festivalde gerçekleşecek. Ayrıca kapalı Fuar alanında 'Demokrasi Nöbetinde Kütahya' konulu resim sergisi 17 gün boyunca açık kalacak. Aynı alan içinde çini sergisi de ziyarete açık olacak.