19.9.2016

19 Eylül Gaziler Günü Kütahya'da resmi törenle kutlandı.
Tören, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Celal Başoğlu, Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, Muharip Gazileri Derneği Kütahya Şube Başkanı Şaban Başoğul ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanı Malül Gazi Ahmet Asım Okat tarafından Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
Törene, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Celal Başoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdür vekili Hasan Çevik, Muharip Gazileri Derneği Kütahya Şube Başkanı Şaban Başoğul ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanı Malül Gazi Ahmet Asım Okat, gaziler, askeri erkan ve daire müdürleri katıldı.
Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanlığından gazi çocuğu Kerem Agahoğlunun şiirini okuduğu törende günün anlam ve önemine dair konuşmasını ise Muharip Gazileri Derneği Kütahya Şube Başkanı Şaban Başoğul yaptı. Devletin bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek için her zaman hazır olduklarını dile getiren Muharip Gazileri Derneği Kütahya Şube Başkanı Şaban Başoğul, 19 Eylül Gaziler Günü aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bekası uğrunda muharebe meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan, fedakar ve kahraman gazilerimizin şeref ve kahramanlık günüdür. Gazi kelimesi içerisinde yatan gerçeği sadece sakat kalan uzvunu kaybeden değil vazifesini yaparak savaştan sağ salim dönen olarak da bilinmesini istiyoruz. Türkiye Muharip Gaziler Derneği'nin de kuruluş günü olan 19 Eylül Gaziler günü'nü kutlamanın onur ve heyecanı içindeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olan bizler vatan toprakları üzerinde iç ve dış düşmanların oynadıkları oyunları bozmak için her zaman hazırız. Canımız pahasına vatanımızı savunmak için mücadelemiz hiçbir zaman bitmeyecektir diye konuştu.