19.9.2016

Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şubesi ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanlığını ziyaret etti.
19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şube Başkanı Şaban Başoğul ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanı Ahmet Asım Okat'ı dernek merkezlerinde ziyaret eden Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu ve il protokolü, gaziler ve şehit yakınlarıyla bir süre sohbet ederek, onların istek ve sorunlarını dinledi.
İstiklal Savaşı gazilerinden İsmail Hakkı Nekanlının fotoğrafının yer aldığı tablo ile İstiklal Savaşı Madalya Beratını inceleyen Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, Osmanlıca olan İstiklal Savaşı Madalya Beratını alarak yeni Türkçeye çevrilmesi için gereken çalışmayı yapacaklarını söyledi.
Daha sonra Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu ve beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği tarafından hazırlanan içerisinde şehit ve gazilerin bilgilerinin kristallere işlenmiş halinin sergilendiği Şehit ve Gazi Müzesini ziyaret etti.