19.10.2016

Macaristan Pecs Şehri Belediye Başkanı Zsolt Pava, Büyükelçi Gabor Kiss, Başkonsolos Balazs Hendrich ve Macar Heyeti Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlunu makamında ziyaret ettiler.
Pecs Şehri Belediye Başkanı Zsolt Pava, Türkiyenin kendileri için önemli olduğunu belirterek Kütahya ile kardeş Şehir olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kütahya Macaristan için çok önemli bir şehir, dedi. Ayrıca Pecs Şehri Belediye Başkanı Zsolt Pava, Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlunu en kısa zamanda Pecs Şehrine beklediğini dile getirdi.
Macaristan ile Kütahya arasındaki dostluğun köklü bir geçmişe sahip olduğunu ifade eden Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu; Macaristanın PEÇ şehri ile 1975 yılından beri Kardeş Şehir ilişkisi içerisindeyiz. Dostluk ilişkilerimiz karşılıklı ziyaretlerle sürekli gelişmeye devam edecektir. Siz değerli dostlarımızı burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz, dedi.
Başkanımız ziyaret sonrası gününün anısına Mehmet Gürsoy imzalı eserleri Macar heyetine hediye etti. Macaristan heyet ise Başkanımıza Porselen bir eser ve Macar fotoğrafçıların Türkiye ve Macaristandan çektikleri fotoğrafların olduğu İki Ülke Bir Kamera adlı kitabı hediye ettiler.
Ziyaret esnasında Macaristan Fahri Konsolosu İsmet Güral'da bulundu.