28.10.2016

1974 yılında Ahmet Fuat GÜREL tarafından tasarlanan vazo, 2004 yılında yeni bir tasarımla son haline kavuştu.
Daha sonra bakıma alınmış olan vazo moazikli haliyle halkımıza görsel anlamda hitap etmiştir.En son yine 2014 yılında mozaikli, haliyle tamir edilip gerek iklimsel faktörler gerekse 15 Temmuz sonrasında halkımızın meydanlarda yapmış oldugu gösterilerden dolayı zarar gören yapısı, Çiniciler Odasının teklifi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet sanatçısı Hakan Kulkoçun herhangi bir karşılık almadan tüm malzemeleri, Belediyemizce karşılanmak üzere Belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Fen işleri Müdürlüğü personellerinin inşaat ve peyzaj desteği ile 21 günde yapılmıştır.
Yüzeyinde kullanılan epoksi altyapısı betonerme olan vazo için gerek kış şartlarına uygunluğu gerekse suya dayanıklı malzeme olarak belirlenip uygulaması yapıldı
Üzerinde tescil bulunmayan ve 2004 yılında ki yenilenen yüzüne sadık kalınarak el dekoru çini usulü ile bakımı sonlanan vazomuz Kütahyamıza hayırlı olsun.