10.11.2016

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hayata veda edişinin 78. yılında Kütahya'da saygı ve minnetle anıldı.

Atatürk Anadolu Lisesinin hazırladığı Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 78. Yıldönümü Anma Programı Kütahya Belediyesi Hezar Dinari Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Programa, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Celal Başoğlu, Belediye Başkan vekili Ali İhsan Ertaş, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Bilici, Baro Başkanı Ahmet Atam, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, bazı daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan Anma Programının açılış konuşmasını Atatürk Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni İlker Baş yaptı. Öğretmen Baş, Atatürk ve Milli İrade hakkında konuştu. Daha sonra Atatürk Anadolu Lisesi ile Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri Atatürk ve Milli İrade konulu gösterilerini sundu.
Anma programında 10 Kasım Atatürkü Anma Haftası sebebiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler de il protokolü tarafından ödüllendirildi.
Resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında üçüncü olan Ervan Yağman, Bahadır ege Molla, Rukiye Ertuğrul ile Hasan Yaldızın ödüllerini Belediye Başkan vekili Ali İhsan Ertaş verdi.