13.11.2016

Kütahya Belediyemizin düzenlemiş olduğu, her ay farklı konu başlıkları ve farklı konuklarla gerçekleştirilen Düşünce Atölyesi’nin bu ayki konuğu Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Dr. Savaş Şafak Barkçin oldu. Dr. Barkçin, “Biz ve Dünya” konulu seminer ile katılımcılara bilgiler verdi.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Dr. Savaş Şafak Barkçin “Biz ve Dünya” konulu seminerde, slayt eşliğinde yaptığı sunumda, hayatta üç boyut olduğunu ifade etti. Dr. Barkçin, “İnsan, zaman ve mekan olmak üzere hayatta üç boyut vardır. Kendimizi anlamamız, mekanı dünyayı ve nerde olduğumuzu bilmemiz ve zaman boyutunun farkında olmamız gerekiyor” dedi.
Kendimizle bir sorunuz var ise dünyayı doğru anlayamayız, diyen Dr. Barkçin şu ifadeleri kullandı; Kendi müziğimizi beğenmiyoruz. Kendi yaptıklarımızı beğenmiyoruz. Neden? Çünkü biz kendi gözümüzle dünyayı göremiyor, başkalarının gözüyle dünyayı görmeye çalışıyoruz. Bu nedenle tarihi bağlarımız koptu. İnsan aslında kültürdür. Her insanın özellikleri onun karakterini oluşturduğu gibi, toplumların da kültürünü belirler. Bu nedenle aynı coğrafyayı paylaşan bir Japon Kültürü, Çin Kültürü’nden farklıdır. Mekan coğrafyadır. Zaman ise tarihtir. Bu unsurları iyi göremez ve iyi yorumlayamazsak yeni bir dünya inşa edemeyiz. “Biz kimiz, bizim yerimiz neresi?” ve “Biz nereden geliyoruz?” sorularını cevaplandırmalıyız. Bu cevapları ararken aşağılık kompleksini bir kenara bırakarak, cahilce sözleri tekrarlayarak değil, öğrenerek yapmalıyız, dedi.
Program sonrası Belediye Başkan Yardımcımız Ali İhsan Ertaş, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Dr. Savaş Şafak Barkçin’e günün anısına çini tabak hediye etti.
Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Belediye Başkan Yardımcımız Ali İhsan Ertaş, Ak Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Cevdet Korkmaz, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Ceyda Çetinerenler ve vatandaşlarımız katıldı.