24.11.2016

Kütahya Tabiat Turizmi Çalıştayı, Kütahya İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
Açılış konuşmasını Orman ve Su İşleri Bakanlığı 5. Bölge Müdürü Mahmut Temel yaptı. Kütahyanın tabiat turizmi açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Temel, Tabiat turizmi Dünyada turizmin en hızlı büyüyen alt sektörüdür. Türkiyede de tabiat turizmi son yıllarda deniz turizmi kadar ilgi görmeye başlamıştır. Turizm gelirlerinin ülke ekonomisine katkısı çok büyüktür. Doğal ve kültürel tahribatın önüne geçen kişi başına normal turizmden çok daha fazla getiren tabiat turizmi ekonomik açıdan yoksun ama doğası zengin olan illerimiz için önemli bir alternatif gelir kaynağı olacaktır. Bu manada Kütahya ilimiz büyük bir potansiyele sahiptir. Kütahya tabiat turizmi kapsamında yapılan ve yapılacak olan faaliyet ve aktivitelerin ilçelerin potansiyel analizi yapıldığında en çok aktivite Merkez ilçemizde, daha sonra sırasıyla Gediz, Simav ve Tavşanlı ilçelerimizde o potansiyelin daha da değerlendirileceğini düşünüyorum dedi.

Kütahyanın turizm pastasından yeterince faydalanamadığının altını çizen Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu tanıtım eksikliği yaşıyoruz, 5 yıldızlı otel yapmak isteyen yatırımcıya Belediye olarak gerekli desteği vereceğiz, imar konusunda tüm kolaylığı sağlayacağız, dedi. Kütahya Belediyesi tabiat turizmi çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Saraçoğlu, Kütahyamız tarihi ve kültürel miras bakımından oldukça zengin bir şehir olmasının yanında, doğal güzellikler ve termal kaynakların zenginliği açısından da oldukça şanslıdır. Kütahya, turizm yatırımlarının yetersizliği, tanıtım gibi nedenlerden dolayı turizm açısından sahip olduğu potansiyeli bugüne kadar kullanamamış ve turizm pastasından hak ettiği payı alamamıştır. İlimiz turizminin geliştirilebilmesi için kültür turizmini tabiat turizminden, tabiat turizmini de sağlık turizminden ayırmak mümkün değildir. Bu nedenle proje çalışmamızı buna göre şekillendiriyoruz. Turizm çeşitliliği ne kadar fazla olursa kent turizminin de o kadar gelişme kaydedeceğine inanıyoruz ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Kütahya Tabiat Turizmi Master Planı, Murat Dağı Yayla ve Termal Turizmi ile Gediz Adnan Menderes Parkında yapılan ve yapılacak çalışmalar, Felent Çayı projesi, Tabiat Yürüyüşü yolları hakkında katılımcılara sunumlar eşliğinde bilgiler verildi.
Toplantı karşılıklı fikir alışverişiyle sona erdi.
Kütahya İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonundaki çalıştaya Vali Ahmet Hamdi Nayirin yanı sıra Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 5. Bölge Müdürü Mahmut Temel, ilçe kaymakamları ile ilçe belediye başkanları, ilgili daire müdürleri ve STK Temsilcileri katıldı.