26.11.2016

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Tıp Fakültesi'nde bu yıl eğitime başlayan 90 öğrenci düzenlenen törenle beyaz önlük giydi.

Dumlupınar Üniversitesinin her yıl geleneksel olarak Tıp Fakültesi'nde eğitim görmeye başlayan öğrenciler için düzenlediği Beyaz Önlük Giyme Töreni, DPÜ Tıp Fakültesinde yapıldı.
DPÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Vural açılış konuşmasını sunum eşliğinde yaptı. Vural renkli sunumunda tıp eğitimi, öğrencilerin eğitim ve meslek hayatlarında karşılaşacağı zorluklar hakkında bilgiler verdi, iyi bir doktorda bulunması gereken nitelikleri anlattı. Prof. Dr. Ahmet Hakan Vural, tıp eğitiminin aynı zamanda liderlik eğitimi olduğunu söyledi.
Doktorların hastalarla iyi bir iletişim kurması gerektiğini ifade eden Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, Hastalarla iletişimde doktorların yaklaşımı yani sizlerin yaklaşımı çok önemli. Tedavi olmaya gelenlerin stresini sıkıntılarını göz önünde bulundurarak davranın. Üniversitemiz ve öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Şehrimizde Tıp Fakültesini ikinci bir üniversite olarak düşünüyorum. Bizler de sizlerin burada iyi bir eğitim öğretim görmeniz adına üzerimize düşen hangi görev varsa yapmaya hazırız. Sizin her zaman yanındayız. Eğitim ve öğretim hayatınızı kolaylaştırmak adına elimizden geleni yapacağımızdan şüpheniz olmasın dedi.
Tören açılış konuşmalarının ardından, Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından 90 doktor adayına beyaz gömleklerinin giydirilmesiyle sona erdi.
Törene, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şükrü Şentürk, Prof. Dr. Halis Aydemir, Prof. Dr. Kaan Erarslan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Vural, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.