26.11.2016

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yapılan Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) 15 Temmuz Külliyesi ile Dumlupınar Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen Her şehide bir ağaç kampanyası kapsamında hayata geçirilen 15 Temmuz Şehitler Parkı törenle hizmete girdi.
Törenin açılış konuşmasını Kütahya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül yaptı. Gül, Diyanet İşleri Başkanlığımızın üniversitelere ve üniversite camilerine verdiği desteği çok iyi biliyoruz. Külliyemizde maddi manevi katkısı olan bütün herkese, Diyanet İşleri Başkanımıza, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyetine, müftü Yardımcısı kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. En büyük projelerimizden birisi de bu külliyemizdi dedi.

15 Temmuz Külliyesi ile 15 Temmuz Şehitler Parkının şehitlerin adını yaşatma noktasında önemli birer çalışma olduğunu dile getiren Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, Şehrimiz adına çok önemli iki açılışı yapıyoruz. Selçuklu mimarisinin güzel bir örneği burada yapılmış. Bu eseri kazandırdıklarından dolayı Diyanet İşleri Başkanlığımıza ve Türkiye Diyanet Vakfına teşekkür ederim. Bu eserlerin içerik olarak da tam dolu bir şekle getirilmesi ve memleketimize hizmet vermesi bizim en büyük temennimizdir. 15 Temmuz Şehitler Parkımız çok anlamlı bir çalışma oldu. 15 Temmuz Şehitlerimizin anısını yaşatmak adına yapılan bu park için Rektörümüze teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı.

15 Temmuz Külliyesi ile 15 Temmuz Şehitler Parkının yapımında emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Ahmet Hamdi Nayir tesislerin hayırlı olmasını dileyerek, Bu toprakların bize ait olduğuna dair tapumuzun üzerinde her bir şehidimizin kıymetli bir imzası var. Bugün burada açılışını gerçekleştirecek olduğumuz iki husus bu yönüyle çok alakalı. Hem şehitlerimizin adını yaşatacak hem de o şehitlik ruhunu yerleştirecek, yeni nesillere aktaracak eğitim tesislerimizi açmış olacağız, dedi.
Konuşmaların ardından 15 Temmuz Külliyesi ile 15 Temmuz Şehitler Parkı Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu ve beraberindeki protokol tarafından hizmete açıldı.
Törene, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şükrü Şentürk, Prof. Dr. Halis Aydemir, Prof. Dr. Kaan Erarslan, Kütahya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, akademisyenler, bazı daire müdürleri, STK Temsilcileri ile öğrenciler katıldı.