2.12.2016

UNESCO'nun 'Yaşayan İnsan Hazinesi' ödüllü sanatçısı Sıtkı Olçarın kızı, seramik sanatçısı Nida Olçarın öncülüğünde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle bir etkinlik düzenlendi.
Sera AVMdeki etkinliğe Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, 7 engelli derneği temsilcileri ile üyeleri, engelliler ve aileleri katıldı.
Engellilerle tek tek ilgilenen Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, engelliler ile sohbet edip istek ve arzularını dinledi.
Seramik sanatçısı Nida Olçar farkındalık oluşturmak için düzenledikleri etkinliğe destek veren ve katılan herkese teşekkür etti. Olçar, engellileri sosyal yaşama adapte etmek adına etkinliğe özellikle evden çıkamayan engellileri davet ettiklerini söyledi.
Engelliler ve aileleri ile bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını kaydeden Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, Kütahya Belediyesinin engelliler için yaptığı çalışmaları anlatarak; Yaşanabilir bir şehir oluşturmak belediyelerin başlıca görevlerinden biridir diye düşünüyoruz. Bu anlamda şehrimizdeki bütün alanlarımızı burada yaşayan herkesin rahat bir yaşam sürebilmesi için düzenliyoruz. Engellilerimizin hiç kimseye ihtiyaç duymadan gezebilmesi için çalışıyor, gayret gösteriyoruz. Bunun yanında belediye olarak bütün engelli derneklerimizin aynı çatı altında toplanabileceği bir sosyal tesisin çalışmalarını başlatmış bulunuyoruz, dedi.
Vali Ahmet Hamdi Nayir ile Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, hayırseverler tarafından alınan iki tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahibi engellilere verdi.
Etkinlik, engelliler ve ailelerinin Ekşi Elmalar filmini izlemesiyle sona erdi.