2.12.2016

Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) 2016 Yılı Kasım ayı Yönetim Kurulu toplantısı Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırımın başkanlığında yapıldı.

Afyonkarahisarda gerçekleştirilen toplantıya Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Uşak Valisi Ahmet Okur, Kütahya Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, ve diğer yönetim kurulu üyeleri ile Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yusuf Balcı katıldı.
Toplantının gündem maddeleri hakkında bilgi veren ZEKA Yönetim Kurulu Başkanı Vali Aziz Yıldırım, Zafer Kalkınma Ajansının 2016 yılının 13. Yönetim Kurulu Toplantısı için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bugünkü toplantımızda Ajansımız tarafından 2017 yılında yapılacak faaliyetleri ve bunlara ilişkin bütçeyi değerlendireceğiz. Her yıl biraz daha kurumsallaşan ve Bölgesini gittikçe daha iyi tanıyıp analiz eden Ajansımız 2017 yılında da Bölgemizin ve ülkemizin kalkınması için önemli faaliyetler icra edecektir. Ayrıca 2016 Yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında ajansımıza sunulan proje başvurularını görüşeceğiz. Bildiğiniz üzere, ajansımız 2011 yılından bu yana düzenli olarak Doğrudan Faaliyet Destek Programı açmakta olup bu destek türü kapsamında illerimiz ve TR33 Bölgesi için katma değeri yüksek, stratejik önemi haiz ve aciliyet taşıyan araştırma, planlama ve fizibilite projelerine destek sağlıyoruz. Yararlanıcılardan gelen projelere ilişkin talepleri ve projelerle ilgili gelişmeleri de ele alacağız. Mevzuatımızın izin verdiği ölçüde projelerin uygulanmasını kolaylaştırmak adına yararlanıcılarımızdan gelen talepleri olumlu karşılıyor ve bu hususta her zaman yapıcı olmaya azami gayret gösteriyoruz. Toplantımızın sonunda ise iki yönetim kurulu toplantısı arasında ajansımız tarafından icra edilen önemli faaliyetleri ve Ekim ayı gelir-gider cetvelini görüşerek mali durumumuzu değerlendireceğiz. Toplantımızın ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olması temennilerimle sözlerime son veriyor; katılım sağladığınız için teşekkür ediyorum diye konuştu.
Vali Yıldırım'ın konuşmalarının ardından toplantı gündeminde bulunan diğer konular görüşülerek karara bağlandı.