8.12.2016

Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, Aslanapa Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Kariyer Günleri kapsamındaki söyleşiye katıldı.
Aslanapa Belediyesi Kültür Evinde gerçekleştirilen söyleşide, Başkanımızın özgeçmişi hakkında öğrencilere bilgiler verildi.
Daha sonra konuşan Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu; Kariyer günleri olarak ilk defa Aslanapa Belediyesine geldik. Burada da kariyer günlerinin düzenlenmesi bizi mutlu etti. Siz öğrencilerle sık sık bir araya gelmenin ülkemiz adına faydalı olacağına inanıyorum. Çünkü sizler bizlerden sonra ülkemizi emanet alacak bireylersiniz. Bu yüzden her fırsatta sizlerle bir araya gelip fikir alış verişi yapmanın hepimiz adına faydalı olacağının inancındayım.
Bizlerin de sizler gibi öğrencilik hayatı oldu. Hayat devam ettikçe de öğrenciliğimiz devam edecektir. Bizlerin öğrenciliği döneminde ne bir Vali, ne bir Belediye Başkanı ne de bir Kaymakamla tanışma fırsatımız olmadı. Fakat biz bunu aştık. Siz gençlerle tanışıp, enerjinizi hissetmeyi, fikirlerinizi düşüncelerinizi almayı istedik. Biz büyükler ve siz küçükler olarak ekip çalışması yapalım dedik. Çünkü bizim her zaman farklı düşüncelere saygımız oldu. Sizlerin de yaşadığınız şehirde, köyde, mahallede, okulda kendinize ait fikirleriniz olsun ve bunları savunmaktan, söylemekten çekinmeyin. Düşüncelerinizi ortaya koyun. Diğer arkadaşlarınızın fikirlerine de saygı duyun. Unutmayın ki farklı fikirler bizim zenginliğimizdir. Bu farklı fikirler, sizler bizler ve ülkemiz için olması gereken en önemli unsurlardan biridir.
Öğrencilik hayatınızda nitelikli, eğitimli birer birey, hatta ilerde özgüvenli, bilgi birikimli birer yönetici olmak adına sizlere tavsiyem; günde en az yarım saat kitap okumanız olacaktır. Bu şekilde farklı bakış açıları kazanacak, kendinizi daha donanımlı hale getirecek ve ülkemizin kalitesini sizler yükselteceksiniz. Bizler de sizlere daha iyi, daha kaliteli, daha rahat bir eğitim vermek adına dersliklerimizin büyük bir kısmını yeniledik. Yeni dersliklerle birlikte eğitim kalitesi de yükseldi. Eğitim bizlere kişilik, özgüven katacaktır. Bu yüzden eğitimin önemini her zaman vurguladık. Belki ilerde aranızda kaymakam, öğretmen, doktor olacak arkadaşlar mevcut. Benim sizden isteğim her ne iş yaparsanız yapın, yaptığınız işi severek yapın. İşte o zaman başarılı olacak, hem kendinize hem de ülkemize faydalı olacaksınız.
Eğitiminiz sadece okulla sınırlı kalmamalı. Örneğin en az bir yabancı dil öğrenin. Aynı zamanda sivil toplum örgütlerinde, vakıflarda aktif olarak görev alın. Bu sayede hem sosyal açıdan gelişecek hem de hayata dair daha çok bilgi birikimine sahip olacaksınız. Örneğin Tiyatro Topluluğu kurun. Okulunuzdan destek alın, gerekirse bu konuda bizim kapımızı çalın. Belediyemizin tiyatro topluluğu var. Dilerseniz çalışmalara katılabilirsiniz. Aynı şekilde bir konservatuar kurduk. Ona da katılım sağlayabilirsiniz. Hepinizin farklı hedefleri var, farklı hayalleri var. Biliyorum ki emek ve çalışmayla hedeflerinize, hayallerinize ulaşmanız için bütün engeller ortadan kalkacaktır. Bir ağabeyiniz olarak sizlere eğitim öğretim hayatınızda başarılar diliyorum. dedi.
Konuşmalarının ardından Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, tek tek öğrencilerin sorularını cevapladı.
Programın sona ermesiyle Aslanapa Kaymakamı Emin Kaymak günün anısına Başkanımıza çini tabak, Aslanapa Belediye Başkan Vekili Harun Türkmen ise fincan hediye etti.