8.12.2016

Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu okul ziyaretlerine Devlet Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile devam etti.
Öğrencilere seslenen Başkanımız; Yeni nesil olarak sizler ülkemizin umudusunuz. Biz büyükler size her zaman bu düşünceyle yaklaşıp, bu samimiyetle sizleri ziyaret etmeye devam ediyoruz. Bizlerden sonra gelen her nesil daha çok çalışmalı ki, ülke olarak her zaman ileriye doğru emin adımlar atabilelim.
Bilgi edinmenin öğrenmenin yaşı olmadığı gibi, sadece okulda edinilen bilgiyle de yetinmemeliyiz. Bu yüzden okul dışında da kendimizi yetiştirmek, geliştirmek için yapılması gerekenleri göz ardı etmeden yerine getirmeliyiz. Örnek verecek olursak; günde en az yarım saat kitap okumak, hem okuma hızınızı artıracak hem de ufkunuzu genişletecektir. Aynı zamanda kelime hazinenizi artıracak ve sizlere özgüven katacaktır. Kitap okumak bakış açınızı geliştirecek sizleri kültürlü birer birey haline getirecektir. Öğretim insanlara bir iş, bir meslek sahibi olma potansiyeli sağlarken, eğitim ise kişilik kazandırır. Ayağı yere basan, özgüveni olan, donanımlı ve bilgi sahibi bireyler olmak için kendimizi her açıdan geliştirmemiz şarttır. Kendimizi ne kadar geliştirirsek o kadar örnek bir birey olarak hayatımızı sürdürürüz. Bunun için de mutlaka günde en az yarım saatinizi kitap okumak için ayırmalısınız. Ve mutlaka en az bir yabancı dil öğrenmelisiniz.
Yaşadığımız şehrin zengin bir kültürü, önemli bir kimliği var. Bu kültürü dünyaya tanıtmak daha da zengin olmasını sağlamak bizlerin ve sizlerin ortak görevidir. Örneğin yaşadığımız çevreyi temiz tutarak, hepimizin parasıyla yapılan parkları, bahçeleri, otobüs duraklarını, trafik ışıklarını kısacası şehrimizdeki maddi manevi bütün değerlere sahip çıkarak, bu şehrin kimliğine yakışır bir şekilde yaşam alanlarımızı korumalıyız. Ben bu konuda sizlere yürekten inanıyor ve güveniyorum.
Sizlere eğitim ve öğretim hayatınızda yürekten başarılar diliyor, hayattaki hedeflerinizden ve ideallerinizden vazgeçmemenizi temenni ediyorum. diyerek sözlerini tamamladı.
Daha sonra Belediyemizin yapmış olduğu projeleri öğrencilere anlatan Başkanımız, öğrencilerin sorularını cevaplayarak onlarla fikir alış verişinde bulundu.