17.12.2016

Kütahya Belediyesi Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen Darbe Üstüne Darbe ve Şehitleri Anma Gecesi Özel Programı gerçekleştirildi.
Darbe Üstüne Darbe ve Şehitleri Anma Gecesi Özel Programı Kuran-ı Kerim tilaveti ve 15 Temmuzun sembolü haline gelen selaların okunmasıyla başladı.
Selaların ardından sahneye Vatan Bizimdir ve Bu Halk Direndi isimli eserlerin bestecisi Saleh Sabr ile Emre Ermiş çıktı. Darbe girişimine tepki gösteren eserleri seslendiren Saleh Sabr ile Emre Ermiş katılımcılardan yoğun ilgi gördü.
Daha sonra Bekir Develi ve Erem Şentürk de gecede Kütahyalılarla buluştu. Develi ve Şentürk konuklara darbe girişimi, öncesi ve sonrasında yaşananları anlattı.
15 Temmuz gazileri Orçun Şekercioğlu, Safiye Bayat ve Kütahyalı emekli albay Mustafa Hacımustafaoğulları sahneye çıkarken ayakta alkışlandı. Dakikalarca alkışlanan gaziler Kütahyada olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını paylaştılar.
Darbe Üstüne Darbe ve Şehitleri Anma Gecesi Özel Programında, 1960,1980 darbelerinden bugüne yaşanan süreci anlatan Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, Kütahya milletvekili Adnan Menderese demokrasinin beşiği Kütahya sahip çıkamadı. 1980 darbesini bize öyle gösterdiler ki teşekkür ettirdiler kendilerine. Sonra gördük ki hiç öyle değilmiş. 28 Şubat sürecinde de çok fazla ses çıkaramadık. Ancak 15 Temmuzda böyle olmadı. Biz evimizde düşünürken gençlerimiz tankın, topun, silahın karşısında durdu. Bütün halk 15 Temmuzda milli iradenin yanında yer aldı. 27 gün boyunca bizlerle meydanları doldurdunuz. Kütahyalılar adına tüm gazilerimize teşekkür ediyor, şehitlerimizi rahmetle anıyorum dedi.
Darbe Üstüne Darbe ve Şehitleri Anma Gecesi Özel Programına katılmaktan duyduğu memnuniyeti belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir ise, 15 Temmuz ihanetini unutturmayacak, 15 Temmuzda verilen mücadeleyi, o ruhu yaşatacak olan her program kıymetli. Bizler de bu program vesilesiyle 250 şehidimizi rahmetle, 2 bin 200 gazimizi de minnetle anıyoruz diye konuştu.
Program Vali Ahmet Hamdi Nayir ile Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlunun plaket takdimiyle sona erdi.
Dumlupınar Spor Salonundaki programa Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara, Diriliş Postası Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erem Şentürk, stand - up sanatçısı Bekir Develi, 15 Temmuz gazileri Orçun Şekercioğlu, Safiye Bayat, Kütahyalı emekli albay Mustafa Hacımustafaoğulları, Ak Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Ceyda Çetin Erenler, STK Temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.