2.1.2017

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Küresel Araştırma Düşünce Merkezi (GRTC) tarafından düzenlenen ve Kütahya Belediyesi ile FETÖ ile Mücadeleyi İzleme Platformu'nun da destek verdiği 15 Temmuz ve Yeni Türkiye konulu panelde Kütahyalılarla bir araya geldi.
Dursun Ali Erzincanlının Şehit Ömer Halisdemir için yazdığı 30 Kuş şiirinin okunmasıyla başlayan program Tavşanlı Belediyesi Tiyatro Topluluğunun 16 Temmuz adlı oyunundan bir bölümünün sahnelenmesiyle devam etti.
Daha sonra AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk katılımcılara 15 Temmuz öncesi ve sonrası yaşananları anlattı.
15 Temmuz kalkışmasının küresel bir planın parçası olduğunu ifade eden Metin Külünk, Hrant Dink, Uludere faciası, Suriye'de Rus uçağının düşürülmesi, MİT tırları, tüm bunlar 15 Temmuz'un kendisidir. Hepsinin tek hedefi Türkiye'yi Erdoğan'sızlaştırmaktı. 15 Temmuz darbe girişiminin sonuçları tüm darbelerden daha ağırdı. Daha önce kimse millete tank namlusunu doğrultmadı, top atışı yapmadı, helikopterle kimsenin üzerine ateş açmadı. 15 Temmuz, hepimizin ortak değerleri olan bağımsızlık, özgürlük, demokrasi, bayram, millet kavramlarının çökertilerek devlete yeni bir Lozan Antlaşması dayatma girişimidir. Türkiye'yi iç savaşa mahkum ederek, çökertip teslim alma eylemidir dedi.
Ümmetin ayağa kalkması için akıl galibiyeti üretmesi gerektiğinin altını çizen Metin Külünk, Bu topraklar zor topraklar. Bu coğrafyada vatan olmak, devlet olmak, Müslüman kimliğiyle var olmak zordur. Bu coğrafyada var olmanın temel şartlarından biri zorluklara göğüs gerebilmektir. Bu toprağı vatan bilmekte elbette tereddütsüz şehadeti avuçlarımızın içinde hep var kılacağız ama bir soru soracağız. Neden Müslümanlar mağdur? Bütün bu yaşadığımız sıkıntıların temel sebeplerinden birisi mağlup coğrafyanın mağlup bireyleri olmamız. Niçin Müslümanlar mağlup? Niçin İslam ümmeti refahla, özgürlükle, demokrasiyle buluşamıyor? Niçin İslam dünyasının ülkelerinin milli gelir sıralamasında dünya ölçeğindeki yerleri hep geride? Eğer bu soruların cevaplarını vermezsek mağlubiyetimiz daha uzun süre devam edecek. İslamın en büyük problemi Müslümanlar. Çünkü Kuran-ı Kerimi ve İslamı anlamıyoruz. Rabbi düşünürken insan, doğa, kainat ilişkisinin sırlarını anlamaktan çok uzaktayız. Eğer bu sırları idrak etmekte gecikirsek biliniz ki Müslümanlar bir akıl galibiyeti üretmedikçe fiziki galibiyet de üretemezler. Fiziki galibiyet üretemeyen bir ümmet insanlık için, adalet eksenli bir medeniyet inşasını da başaramaz. Sorun Müslümanların kendileriyle olan meselesi. Kainat kitabını eğer okumakta mahir olamazsak bir galibiyet çıkmaz diye konuştu.
Türkiyenin tüm dünyanın ümidi olduğunu vurgulayan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk Dünyanın en güçlü ülkelerinden biri olmak zorundayız. Dünyanın değişimini ve dönüşümünü sağlayacak bilgiyi üretmek mecburiyetindeyiz. Tankı, uçağı ithal ederek bu iş olmaz. Kayıp yıllarımıza, gecikmişliğimize, ertelenmişliğimize, unutulmuşluğumuza, unutturulmuşluklarımıza rağmen biz, biz olacağız ve başaracağız. Sadece kendimiz ve bu coğrafya için değil, 7 milyar insanlık için başarmak zorundayız. Ümmetin yeniden ayağa kalkış noktasındaki bir toprakta yaşıyoruz. Bu toprak parçasında bütün insanlığın kaderine pozitif etki edecek bilgiyi ve beceriyi ortaya koymak mecburiyetindeyiz. Eğitim hayatında yeni bir devrim gerekli. Topyekun anne karnında eğitime başlayarak, üniversite sonuna dek biz bu topraklarda tarihin akışını değiştirecek bilgiyi üretecek bir yeni nesil eğitim devrimine ihtiyacımız var. Bunu da biz başaracağız. Çünkü bu devrimi başarmazsak 15 Temmuzlar bitmez dedi.
Kütahya Belediyesi Hezar Dinari Kültür Merkezindeki panele Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, Küresel Araştırma ve Düşünce Merkezi (GRTC) Genel Başkanı Mustafa Önsay, bazı daire müdürleri, STK Temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.