9.2.2017

Kütahya’nın ekonomik durumunu ve potansiyelini, devam eden kamu ve özel sektör yatırımları ile istihdam konularını değerlendirmek amacıyla ‘1. İl Ekonomi Toplantısı’ düzenlendi.
Kütahya’da ilk kez düzenlenen İl Ekonomi Toplantısı Vali Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında gerçekleştirildi.
Toplantıda konuşan Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu; “Bizler ilimizi ilçe ilçe, bölge bölge paylaşmadan bütün olarak ele almalıyız. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bizlerden istemiş olduğu konu yatırıma yönelmek ve yatırım yapmak. Türkiye’nin 500 Büyük Kuruluşu Listesi’ne Kütahya’dan 9 kuruluşumuzun girmesi bizim için gurur verici. Özellikle bu tarz yatırımcılar kendi kazandığı Kütahya’da her yıl yeni bir yatırıma imza atmalı. Bunun önünü açmalıyız. Bu konuda biz milletvekillerimizle beraber belediye olarak yatırımcıların her zaman yanındayız. Biz her yatırımcının özellikle termal turizm ve çini konusunda, diğer sektörlerde her zaman altyapısını çözümleme konusunda göreve hazırız. Bunun yanında Kütahya olarak en büyük eksiklerimizden bir tanesi yatak kapasitemizin yok denecek kadar az olması. Bugün Kütahya’nın ilçeleriyle beraber 500 kişiyi bir araya getirebileceğimiz, kongre yapabileceğimiz bir otelimiz yok. Öncelikle bunu çözmeliyiz. Yatak kapasitesini çözdüğümüz anda diğer atılımların da hızlı bir şekilde geleceğini bilmenizi istiyorum” diye konuştu.
İl Özel İdaresi Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral, ZEKA Genel Sekreteri Yusuf Balcı, İlçe Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ile ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.