7.3.2017

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu 134 Milyon TLlik yatırımların açılış ve temel atma töreni için Kütahyaya geldi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğluna Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu da eşlik etti.
İlk olarak Simav ilçesindeki Kiçir Barajının açılış törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kütahya'ya çok önem verdiklerinin altını çizerek; Kütahya'nın, Simav'ın fahri hemşehrisiyim. Bunun gereklerini yerine getirmeye çalışıyorum. Simavda 16 adet baraj yapacağız, bunların 10 tanesinin ihalesi yapıldı, en kısa zamanda temellerini atacağız. Özellikle Kütahyaya çok önem veriyoruz. Bu çalışmaların tek sebebi istikrardır. DSİ tarafından Simav ilçesine 2003-2017 yılları arasında günümüz fiyatlarıyla toplam 180 milyon TL yatırım yapılmıştır" dedi.
Temel atma törenini, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Ak Parti Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı, Vural Kavuncu, İshak Gazel ve Ahmet Tan, Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, İl Protokolü, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Murat Acu ve Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş butona basarak gerçekleştirdi.
Bakan Veysel Eroğlu daha sonra orman köylülerine sertifikalarını dağıttı. Tören sonrası Orman ve Su işleri Bakanlığınca vatandaşlara ceviz, mavi servi ve kestane fidanı dağıtımı yapıldı.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında Simav Dört Eylül Ortaokulunda fidan dikimi etkinliğine katıldı. Protokolle birlikte okul bahçesine fidan diken Bakan Eroğlu, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan kamelyaları inceleyerek öğrencilere hediye verdi.
Daha sonra Pazarlar İlçesine hareket eden Bakan Veysel Eroğlu, Orhanlar Barajının temel atma törenini gerçekleştirdi.
Tören esnasında konuşma yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu; Kütahyaya 15 tesis ile 134 milyonluk yatırım yapıyoruz. Pazarlar ilçemize Orhanlar göleti ile 15 milyonluk yatırım yapıyoruz. Ülkemize hayırlı olsun. Bugün burada Orhanlar göletinin temelini atacağız ve çok kısa sürede bitireceğiz. İnşallah bu topraklardan bereket fışkıracak. Pazarlara 30 milyonluk yatırım yaptık ve Orhanlar göleti ile birlikte 45 milyonluk yatırım yapmış olacağız dedi.
Temel atma töreni orman köylülerine sertifikalarının dağıtımı ile vatandaşa ceviz ve kestane fidanı dağıtılmasıyla sona erdi.
Açılış töreni ziyaretlerine Gediz İlçesi ile devam eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gediz Zafer İlkokulunu ziyaret ederek, Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında fidan dikimi etkinliğine katıldı.
Gediz Belediyesi önünde gerçekleştirilen temel atma töreninde konuşma gerçekleştiren Bakan Bakan Eroğlu; DSİ Tarafından Gürkuyu Üzümlü Barajı ile 2 milyon 940 bin metreküp su biriktirilecek ve 8 bin 170 dekar tarım arazisi sulanacak. Baraj ve sulaması tamamlandığında 8 milyon 373 bin 596 TLlik yıllık net gelir artışı sağlanacaktır. Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından yeni orman yolları, sanat yapısı, orman yolları büyük onarım ve üst yapı, köprü yapımı, ağaçlandırma ve toprak muhafaza projeleri hayata geçirilecektir. 2002 yılında DSİ Genel Müdürü olduğum dönemde Gedizde sadece iki gölet bulunuyordu. Bunların inşaatları bile bitmemişti. Eski Türkiyede bu tür yatırımlar 18 yılda zor bitirilirdi. Şimdi bu yatırımlar 18-19 ayda bitiriliyor. Toplu açılışlar gerçekleştiriyoruz dedi.
Butona basılmasının ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu ve protokol üyeleri tarafından orman köylülerine gelir getirici sertifikaları verildi. Tören, vatandaşlara fidan dağıtılmasıyla sona erdi.