7.3.2017

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu 134 Milyon TLlik yatırımların açılış ve temel atma törenine Hisarcıka yaptığı ziyaretle devam etti.
Hisarcıkta yoğun ilgiyle karşılanan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hisarcık ilçemize bağlı Beyköy, Yenipınar ve Kutluhallar köylerine gölet yapılması sözünü veriyorum. Ne gerekiyorsa yapmak bizlerin boynunun borcudur dedi.
Hisarcık ziyaretinin ardından Emet İlçesine geçen Bakan Eroğlu; Bugün temelini atacağımız Emet Barajı ile Emet ve köylerinde 2060 yılına kadar su sorunu olmayacaktır. Baraj aynı zamanda bin 30 dekar alanın sulamasını yapacaktır. Ayrıca Emet ilçemize 3 adet gölet daha yapacağız. Bunun da müjdesini Emet halkımıza buradan veriyorum. Bu zamana kadar efeler diyarı Kütahya ilimize 12 milyar TL tutarında yatırım yaptık. Şuanda sadece Simav ilçesine 16 adet baraj ve gölet yapıyoruz. Kütahyanın bütün ilçelerini baraj ve göletlerle donatacağız. Kütahyaya 31 Aralık 2019 tarihine kadar 51 tane baraj ve gölet, 49 tane sulama tesisi, 41 tane dere ıslahı yapacağız. Kütahyanın her yeri yeşil olacak. Buradan Orman Genel Müdürümüze görev veriyorum. Tüm belediyeler ne kadar ağaç, fidan talep ederse vereceksiniz. Belediye başkanları alın her caddeye, sokağa fidan ekin, Kütahyanın her yeri yeşil olsun diye konuştu.
Tören, çiftçilere orman köylülerine gelir getirici sertifikaları ve vatandaşa fidan dağıtılmasıyla sona erdi.
Emetteki açılışın sona ermesinin ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Tavşanlıda, aralarında Tavşanlı İçme Suyu ve Kışlademirli Barajının da bulunduğu 3 tesisin açılışını, 4 tesisin temel atma törenini gerçekleştirdi.
Törende konuşan Bakan Eroğlu, "Buraya gelirken müjdelerle geldik. Kütahya için 100 müjde vermiştik. 68 bitmişti gerisi de bitiyor. Ben size bir müjde daha vermek istiyorum. Ege Bölgesi için büyük bir kalkınma projesi yoktu. Ama Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 1 sene çalıştık. Kütahya'nın da içinde olduğu Ege Gelişim Projesini sunduk. 2019 yılı sonuna kadar tamamlanacak. Maliyeti yaklaşık 29 milyar TL. Şu ana kadar 6 bin 300 tane tesisi açarak Türkiyenin hizmetine sunduk. 600 tane de İstanbul'a tesis açtık. Aşağı yukarı 7 bin tesisi Türkiye'ye kazandırmanın mutluluğunu yaşıyorum. Allah'a şükür biz millete hizmet için yola çıktık. Türkiye nereden nereye geldi. 18 bin 500 kilometre bölünmüş yol. Dünyanın en büyük üçüncü hava alanı, Osmangazi köprüsü, Marmaray, tüneller ve daha nice tüneller açıldı. Artık yollar Afyon kaymağı gibi oldu. Kütahya efeler diyarı, yiğitler diyarı, kahramanlar diyarı, Tavşanlı'ya da Kütahya'ya da bunlar yakışırdı. O bakımdan ben sizlere teşekkür etmeye geldim." diye konuştu.

Daha sonra Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Ak Parti Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı, Vural Kavuncu, İshak Gazel ve Ahmet Tan, Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Murat Acu ve Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş butona basarak temel atma törenini gerçekleştirdi.

Temel atma töreni orman köylülerine sertifikalarının dağıtımı ve vatandaşa fidan dağıtılmasıyla sona erdi.
Törenlerin sona ermesinin ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Vali Ahmet Hamdi Nayiri makamında ziyaret etti.
Ziyarete, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı, İshak Gazel ve Ahmet Tan, Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Murat Acu, Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş ve basın mensupları katıldı.
Ziyarette hayata geçirilecek olan projeler ve gerçekleştirilen yatırımlar hakkında bilgi veren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayarak ziyaretini tamamladı.