8.3.2017

8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, Kütahya Belediyesi personeli, Kadın iş geliştirme merkezi iş yeri sahibleri, Kadın mahalle muhtarları ve Belediye meclis üyeleri ile kahvaltıda bir araya geldi.
Kadınların toplumumuzun temel taşı olduğuna vurgu yapan Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu burada yaptığı konuşmada şu ifadaeleri kullandı; Kıymetli Hanım Kardeşlerim, Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle düzenlemiş olduğumuz kahvaltıya hepiniz hoş geldiniz. Başta sizlerin şahsında ülkemizin ve tüm dünyanın emekçi, vefakâr, mazlum ve mağdur kadınlarını selamlıyor hepinizin Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.
Bizim medeniyetimizde kadın hem toplumun hem de toplumun çekirdeği olan ailelerin temelidir. Bir anne olarak, bir eş olarak ya da bir evlat olarak kadın evini çekip çevirdiği kadar toplumu şekillendiren, toplumu dönüştüren ve ülkeye istikamet çizen bir varlıktır.
Kadın anadır, cefakârdır, evin temelidir. Toplum ve aile kültürünün yozlaşmaması için kadının çocuklarına annelik yapması çok önemlidir. Unutmayalım ki dünyanın %50sini kadınlar oluştururken, diğer %50sini de kadınlar doğurur.
28 Şubat döneminde başörtüsü bahanesiyle hep hanım kardeşlerim ve kızlarımızı öteleştirdiler. Kızlarımızı okutamadık. Onların kadına bakış açısı buydu.
Ak Parti iktidarlarında kadınlar hep pozitif ayırımcılıkla ayrı bir değer gördü. Siyasi arenada Cumhuriyet tarihinde en çok kadın aday, vekil Ak Partide yer bulmuştur.
Bizlerde bu anlayış gereği olarak Haymeana Hanımlar Lokali ile kadınlarımıza verdiğimiz kıymeti bir nebze olsun göstermek istedik. Toplum yararına çalışmalarda hanım kardeşlerimiz daha temiz ve titiz çalışmalarıyla ön plana çıkıyorlar.
15 Temmuzda da kadınlarımız tanka, silaha karşı durmuştur. Bunları unutmuyoruz. Tekrar Siz kıymetli hanım kardeşlerimizin Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum, dedi.
Kütahya Belediyesi Ilıca Harlek Termal Otelinde gerçekleştirilen kahvaltıya Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu ile eşi Aysel Saraçoğlu, Akparti Kadın Kolları Başkanı Ceyda Çetinerenler, Kadın iş geliştirme merkezi iş yeri sahibleri, Kadın mahalle muhtarları ve Belediye meclis üyeleri, bazı stk kuruluşları ve Kütahya Belediyesi Kadın personeli katıldı.