8.3.2017

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları Kütahya Belediyesi Kültür Sanat etkinlikleri Kadınlar günü özel programı ile devam etti.
Kütahya Belediyesi Kadın İş Geliştirme Merkezinde (KİŞGEM) gerçekleştirilen programda Kadın İş Geliştirme Merkezinde ki iş yeri sahibi kadınlar başarı öykülerini anlatarak desteklerinden dolayı Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğluna teşekkür ettiler.
Kadınlar gününün 1 güne mahsus olmadığını 365 günün her günü bu bilinçte olmamız gerektiğini söyleyen Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu; Bizim kültür ve medeniyetimizde kadınların önemi 8 Martta değil 1400 sene önce hem kitabımız Kuran-ı Kerim de Nisa suresi ile hem de önderimiz Peygamber efendimizin veda hutbesinde söylediği Kadınlar size Allahın emanetidir sözü ile bize bildirilmiştir. Bizde Kadınlarımıza bu bilinç ile sahip çıkmalı ve değer vermeliyiz dedi.
Program Kütahya Halk eğitim Merkezi Ferace Halk oyunları topluluğunun gösterişi , ve şiir okuması ile devam etti.
Daha sonra Kadın İş Geliştirme Merkezindeki kadın girişimcilerinin eserlerini sergiledikleri standları gezen Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu daha sonra KİŞGEM de düzenlenen yemek yarışmasına katılan kadın girişimcilere ödüllerini verdi.
Kütahya Belediyesi Kadın İş Geliştirme Merkezinde (KİŞGEM) düzenlenen programa Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, Ak Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Ceyda Çetin Erenler, Kadın girişimciler ve vatandaşlarımız katıldı.