10.3.2017

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından TOBB Türkiye Ekonomi Şurasında başlatılan Çalışma Hayatında Milli Seferberlik projesi kapsamında Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) tarafından İstihdam Seferberliği Toplantısı düzenlendi.
Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında KÜTSO Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral, ilçe kaymakamları ile ilçe belediye başkanları, Kütahya Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Hüsnü Balcı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kütahya İl Müdürü İsmail Sayar, oda ve borsa başkanları, STK Temsilcileri, sanayici ve iş adamları katıldı.
15 Temmuz kalkışmasındaki iç politikayı yıpratma ve kaos oluşturma girişimlerinin bugün ekonomiye yönelik başlatılan operasyonlarla devam ettiğini aktaran Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, istikrarın devamı için her görüşten vatandaşın üzerine düşeni en iyi şekilde yerine getirmesi gerektiğini söyledi.
Başkanımız, Tüm sanayicilerimizin, iş adamlarımızın, yatırım yapacak herkesin yanındayız dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın iş dünyasına yaptığı seferberlik çağrısı doğrultusunda bir araya gelindiğini belirten Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, Türkiye çok farklı bir coğrafyada.Herkesin bu coğrafyada emelleri, niyetleri ortada. Bu coğrafyaya operasyon düzenleme noktasında ellerinden geleni yapıyorlar. Bu projelerin tutmadığını ve özellikle Türkiyede tutmayacağını milletimiz 15 Temmuz gecesi gerekli cevabı vererek gösterdi. Böyle bir sarsıntıda, böyle bir operasyonda halkın canını dişine takarak silahların karşısına çıkması, dik durması ve bu operasyonu bozması çok anlamlıydı. Böyle büyük bir operasyondan sonra da sağlam temeller üzerine oturmuş ve istikrarın devam etmesi adına çaba sarf ettiğimiz bu dönemde çok da sıkıntıya girmeden yolumuza devam ediyoruz. Silahlı bir operasyon sonrası hemen ekonomik bir operasyonların uygulandığı ve uygulanmaya devam ettiğini hep birlikte görüyoruz.
Halk oylamasının yaklaştığı şu günlerde batının, özellikle demokrasi havarisi kesilen ülkelerin neler yaptığını hep birlikte görüyoruz. Bunlara fırsat vermememiz gerekiyor. Siyasi düşüncesi ne olursa olsun biz aynı vatanda, aynı ülkede aynı şehirde yaşıyoruz. Bu anlamda herkes üzerine düşeni en iyi şekilde yapmalı.Ekmeğimizi aşımızı bölüşmemizin zamanı. 1. Organize Sanayi Bölgesinin Yönetim Kurulu Başkanı olarak da tüm sanayicilerimizin, iş adamlarımızın, yatırım yapacak herkesin yanında olduğumuzu özellikle vurgulamak istiyorum. Bu manada kapımız herkese açık. Sizlerin de özellikle işçi istihdam etme noktasında elinizden gelen tüm gayreti göstermenizi istirham ediyoruz ifadelerini kullandı.
15 Temmuz kalkışması ve sonrasında yaşanan gelişmelerin Türkiyenin uluslararası arenadaki itibarını yıpratmaya yönelik planların hala devam ettiğini gösterdiğine dikkat çeken Vali Ahmet Hamdi Nayir, iç ve dış mihrakların ekonomi kötüye gidiyor algısı oluşturmak için hareket halinde olduklarını kaydetti.
Konuşmaların ardından Kütahya Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Hüsnü Balcı tarafından sunum eşliğinde işverenlere yönelik İş Başı Eğitim Programı anlatıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kütahya İl Müdürü İsmail Sayar da teşvikler hakkında işverenleri bilgilendirdi.
Toplantı, talep değerlendirmesinin alınması ve karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi.