13.3.2017

Türkiyenin bağımsızlık savaşını ölümsüzleştiren İstiklal Marşının kabulünün 96. Yılı Kütahyada coşkuyla kutlandı.
İstiklal Marşı'nın, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) ulusal marş olarak kabul edilişinin yıl dönümünde, milli mücadele destanının şairi Mehmet Akif Ersoy da unutulmadı.
Hezar Dinari Kültür Merkezinde 12 Mart İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Programı gerçekleştirildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam etti.
Dumlupınar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ersen Ersoy günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı.
Konuşmanın ardından Selahattin Erkasap Spor Lisesi öğrencileri tarafından Kuruluşun ve Kurtuluşun Şehri Kütahya İstiklal Marşı'nı Okuyor projesi kapsamında Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlunun da yer aldığı Kütahya il protokolü tarafından seslendirilen İstiklal Marşının klibi katılımcılara sunuldu.
Mehmet Akif Ersoyun şiirlerinin öğrenciler tarafından seslendirildiği programda İstiklal Marşının farklı besteleri de katılımcılarla paylaşıldı.
Programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın, Mehmet Akif Ersoyun Unutma adlı şiirini okuduğu video dakikalarca alkışlandı.
Irak, Filistin, Afganistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Somali, Bosna Hersek, Kazakistan, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Ahıska gibi ülke ve bölgelerden gelerek Kütahyada okuyan öğrencilerin İstiklal Marşını önce kendi dilleriyle sonra Türkçe okuması büyük beğeni topladı.
İstiklal Marşının ardından Türk Bayrağı açan yabancı öğrenciler salonda adeta alkış yağmuruna tutuldu.
Anma programına, Vali Ahmet Hamdi Nayi, Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı, Vural Kavuncu ile İshak Gazel, Hava Er Eğitim Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Sait Yalınbaş, Kütahya Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Baro Başkanı Ahmet Atam, Vali Yardımcısı Arif Yalçın, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, STK Temsilcileri, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.