15.3.2017

Kütahya Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Neden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi programı gerçekleştirildi.
Hezar Dinari Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü Orhan Karaağaçın yaptığı programa, Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Ak Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız konuşmacı olarak katıldı.
Neden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konulu programda konuşma gerçekleştiren Ak Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Türkiye'nin yaşanan her darbe sonrası geriye gittiğine dikkat çekerek; "15 Temmuz'daki darbe bu işin yalnızca darbe olmakla kalmayıp, enfeksiyona açık hale gelen bir yapıyı tekrar depreştirdi. Sıra dışı bir olaydı. Anormal bir durumdu. Bunların sıradan çözümleri olmaz. Tabii ki sıra dışı çözümleri de olacaktır. Anayasa değişikliğinin zamanı ve büyük resim bunu söyler. Darbeler dönemini bundan sonra kapatmamız gerekiyor.
16 Nisan'da seçme ve seçilme haklarıyla beraber gireceğimiz bu referandum , yalnızca bir seçim olmayacak ve yalnızca bir partinin tercihi şeklinde olmayacak. Bu tarz anayasa değişiklikleri en son 1982 yılında yapılmıştı. Her 30-35 yılda ancak bir yapılabiliyor. O da, o denli bir gücü bir yere yoğunlaştırabilirseniz. O yüzden burada tercihlere ve Türkiye'nin gelişimine sınır koyacak değerler ile ilerlemesini sağlayacak yapı arasında bir tercih yapılacak. Bazen maalesef çok garip ve çok kompleks meseleleri bir kelimeye sığdırmak zorunda kalabilirsiniz. Evet veya hayır ama onun simgelediği ve bahsettiği çok daha geniş konular vardır. O yüzden bunların hepsini doğru bir şekilde yönetmemiz lazım. Gençlere bu Türkiye'yi daha doğru bir şekilde bırakıp daha ileriye götürebilmemiz lazım.
Türkiye'nin daralan ve büzülen, kendi halinde kalan bir anayasası olamaz. Bunun için de sistem değişikliği gereklidir, İfadelerini kullandı.
Hezar Dinari Kültür Merkezide gerçekleştirilen konferansa, Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Cevdet Korkmaz, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Ceyda Çetin Erenler, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral, STK kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.