16.3.2017

Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hatice Gören ile Dumlupınar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yelda Şener, Kütahya Şehir Markasının Geliştirilmesinde Kültürel Miraslarımız: Geleneksel Kıyafetli Yapma Bebek Bilimsel Araştırma Projesi için Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlunu makamında ziyaret etti.
Proje Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Yelda Şener; Yerli ve yabancı ziyaretçilerin Kütahyanın geleneksel kıyafetlerine ilişkin yeterli bilgiye sahip olmaması, kıyafetlerin ağır işçiliği ve maliyeti nedeniyle bu ürünlere yönelik büyük bir pazar potansiyelinin olmamasına karşılık; turistik ürün haline gelen geleneksel kıyafetli yapma bebekler sayesinde bu kültürel değerler geniş kitlelere tanıtılmış ve şehir markasının gelişmesine katkı sağlanmış olacaktır. dedi.
Kütahya Bebeklerinin büyük beğeni topladığını aktaran Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hatice Gören ise; Bebeklerimizin kıyafetleri Kütahyalı hanımların yüzyıllardır giyegeldikleri kıyafetler model alınarak tasarlandı. Yaptığımız araştırmalar neticesinde ulaştığımız tarihi desenler bebek ebatlarında küçültülerek 7 farklı elbise şeklinde 60 adet üretildi. Bebeklerin kıyafetlerinin bir kısmı kurumumuzda, bir kısmı ise Kütahyada bu işi ticari olarak yapan atölyelerde işlendi. Bu projenin güzel taraflarından biri ise Dumlupınar Üniversitesinin Bilimsel Araştırma projelerinden biri olması ve Kütahya şehir markasının geliştirilmesinde şehrin tanıtımına ve ticari hayatına büyük katkılar sağlayacak olmasıdır. diye konuştu.
Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu; Şehrimizin değerlerini daha geniş kitleye tanıtabilmek ve şehrimizin markasının daha yüksek değere çıkarabilmek açısından güzel bir proje olduğunu söylemek istiyorum. Bu güzel projeniz için sizlere çok teşekkür ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum. İfadelerini kullandı.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hatice Gören ile Dumlupınar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yelda Şenere çalışmalarında başarılar diledi.