23.3.2017

Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, 22 Mart Dünya Su Günü olması nedeniyle, Çeşme Pınarları Türbe ve Mezarları Koruma Derneği tarafından organize edilen etkinliğe katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan etkinlik, dernek başkanı Hasan Ünalın açılış konuşmasıyla devam etti.
Daha sonra kürsüde konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu suyun israf edilmemesinin altını çizerek; Bugün burada hayırlı bir derneğin kurulmasında emeği geçen başta başkanım ve ona destek veren tüm yönetim kurulu üyelerini ve ellerinden gelen bütün maddi manevi gayreti esirgemeyen tüm hemşehrilerimi saygıyla selamlıyorum. Bugün 22 Mart Dünya Su Günü ve bu anlamlı günde bizleri bir araya getiren herkese teşekkür ediyorum.
Belediye olarak baktığımızda, en büyük çalışma alanlarımızdan bir tanesinin su alanı olduğunu görüyoruz. İçme suyundan kullandığımız suyun deşarjına kadar her yerde suyla ilgili çalışmalarımızla bu şehire hizmet etmeye gayret ediyoruz. Bu anlamda Çeşme Pınarları Türbe ve Mezarları Koruma Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarının kurulması çok anlamlı diye düşünüyorum. Bizim gibi kurumlara en büyük desteği verecek, en büyük yardımı gösterecek olan sivil toplum örgütleri, bu açıdan bizler için anlamlı. Bu yüzden sizleri tebrik ediyorum.
Hayatımızı devam ettirebilmemiz adına en büyük etkenin su olduğunu biliyoruz. Su bir medeniyet, bir kültürdür, kısacası su demek hayat demektir. Ve israf etmeme konusunda da herkesi bilinçlendirmek birey olarak bizlerin görevi. Su bolluğu açısından şehrimizin şanslı olduğunu biliyoruz, bu yüzden de bu doğal değerleri koruma sorumluluğu hepimize ait.
Belediye olarak, suyla ilgili çalışmalar ve projeler yaptık. Örneğin, Kütahyada yağmur suyu gibi yer üstü suyu dediğimiz sularında kanalizasyon hattına gitmesi bize en büyük sıkıntıya sokan konulardandı. Bunun çözümü için 27 metre yeraltı yağmur suyu hattı yaptık. Ayrıca suyla ilgili bir diğer projemiz olan atık su arıtma tesisi projesini ürettik. Bu yatırımla arıtmayı daha iyi ve daha sıhhatli kullanmanın gereğini yapacağız. Bu tesis modern bir artıma tesisi olacak. 120 bin m3lük suyu arıtabilecek. Projenin %85 i Avrupa birliği fonlarından %5 çevre ve şehircilik bakanlığı ve %9 da belediyenin öz kaynaklarından karşılıyoruz. Bu açıdan da şehrimize büyük bir yatırım yapmış olacak ve şehrimize güzel bir projeyi daha kazandırmış olacağız.
Biz Belediye olarak suyu sadece ihtiyaç konusunda değil sosyal alanda da değerlendirmeyi planlıyoruz. Şehzadeler Parkında bulunan göletlerimize 30 metre genişliğinde yapılacak olan Su-Kay Park projemiz mevcut. Bu projemizle birlikte bölgenin en gelişmiş su eğlence parkına kavuşmuş olacağız. Çeşmelerimizi de kendi motiflerimize uygun, şehrimize yakışır bir biçimde yapmaya özen gösteriyoruz. Şehrimizi güzelleştirmek açısından çeşmelerimizi restore edip, adeta Kütahyanın bir incisi kıvamına getirmeye çalışıyoruz.
Belediye olarak sivil toplum örgütlerine değer verdiğimizi ve diğer derneklerimizle olduğu gibi, bu derneğimizle de ortak çalışmaya açık olduğumuzu ayrıca belirtmek istiyorum.
Çeşme Pınarları Türbe ve Mezarları Koruma Derneğinin sadece su ile ilgili değil, türbe ve mezarlarla ilgili de çalışmaları var. Bu konuda da onlara teşekkürü bir borç biliyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. ifadelerini kullandı.
Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu konuşmalarının sona ermesinin ardından, Çeşme Pınarları Türbe ve Mezarları Koruma Derneğinin düzenlemiş olduğu kompozisyon, resim ve şiir dallarında dereceye giren öğrencilere hediyelerini takdim edip, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.