23.3.2017

Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, Özel Dostlar Eğitim Kurumlarını ziyaret etti.
Okul ziyaretleriyle sürekli öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelerek eğitim ve öğretime önem verdiğini vurgulayan Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, Kariyer Günleri kapsamında Özel Dostlar Eğitim Kurumları öğrencilerini ziyaret etti.
Okulun salonunda konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu yaptığı konuşmada; Öncelikle hepinizi saygı sevgi ve hürmetle selamlıyorum. Biz Belediye olarak eğitime değer veren bir anlayışa sahip olarak zaman buldukça öğrenci kardeşlerimizi ziyaret etmeye gayret gösteriyoruz.
Sizlerin görüş ve düşüncelerinizi almak, sizlerle şehirimiz hakkında bilgi alışverişi yapmak adına burada bulunuyoruz. Çünkü gelecek sizlerle inşa edilecek. Sizler geleceğin yöneticilerisiniz ve biz bu düşünceyle okul ziyaretlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.
Sizlerin bilgi sahibi, kültürlü birer birey olması, ülkemizin geleceğinin parlak olması anlamına gelir. Bu yüzden sizlerin üzerine düşen görevler olduğunu belirtmek istiyorum. Öncelikle içinde bulunduğunuz okulun ve sizleri geleceğe hazırlayan öğretmenlerinizin değerini bilmelisiniz. Çünkü sizleri hayata hazırlayan, topluma faydalı birer birey olmanızı sağlayan yapı taşları okul ve öğretmenlerinizdir.
Bunun yanında kitap okuma alışkanlığına sahip olmanız, sizlerin gelecekte ayakları yere basan bireyler olmanız, bakış açılarınızın geniş olması, kültür ve bilgi birikiminizin zengin olması, özgüven sahibi olmanız açısından büyük önem arz ediyor. Bu yüzden sizlere günde en az yarım saat kitap okumanızı ve bunu da hayatınız boyunca bir alışkanlık haline getirmenizi tavsiye ediyorum.
Ayrıca en az bir yabancı dil bilmeniz, hayatta her zaman bir adım önde olmanızı sağlayacaktır. Günde beş adet kelime ezberlerseniz, bir yılın sonunda bir yabancı dili ana diliniz kadar akıcı konuşabileceğinizi bilmenizi istiyorum.
Belediye olarak bizlerin görevi tüm şehrin düzenini sağlamak. Bunu yaparken de sizlerin de desteğine, sizlerin de sağduyusuna ihtiyacımız var. Örneğin, şehrimiz için yapılan, park ve bahçeler, duraklar, kaldırımlar, yollar kısacası şehir hayatına dair, bizler adına yapılan her yatırım bizlerin ve bunları korumak da bizlerin görevi. Bizlere ait olan kamu mallarına sahip çıkmak da bizlere düşüyor. Şehir hayatının kuralları var ve bu kuralları, bu şehir kültürünü gelecek nesillere aktarmak da hepimizin sorumluluğunda.
Biz her zaman yeni fikirlere, projelere ve eleştiriye açığız. Siz genç kardeşlerimizin de fikirleri bizler için değerli. Bu yüzden bugün burada sizlerin karşısındayız. Belediye olarak üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapmak durumunda olduğumuz gibi, sizlerin de öğrencilik hayatını en iyi şekilde tamamlamanız gerekir.
Sizlerle bir araya gelmekten dolayı mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Sizlerin başarısı bizim başarımızdır, bu yüzden sizlere derslerinizde başarılar diliyorum. İfadelerini kullandı.
Daha sonra kütüphane, Şehzadeler Parkındaki yenilikler, yüzme havuzu gibi projelerin de müjdesini veren Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, konuşmalarının sona ermesinin ardından öğrencilerin sorularını cevapladı.