24.3.2017

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlunu makamında ziyaret etti.
Ziyaretten dolayı memnun olduğunu ifade eden Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu; Kütahya bir ilim irfan yuvası, kültürün ve sanatın şehri. Çinicilik ve ağır elbiseler gibi el sanatlarının devam ettiği bir şehir.
Belediye olarak göreve geldiğimiz günden itibaren, Belediyenin yapması gereken rutin işler dışında, halkımızın huzurunu arttırmak, şehrimizin kültürünü yaşatmak, erdemli bir şehir kültürü oluşturmak adına çalışmalar yapıyoruz. Bunun için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.
Diyanet İşlerinin çalışmalarını da yakından takip ediyoruz. Yaptığınız çalışmalar bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Belediye olarak İl Müftümüzle irtibat halinde ortak çalışmalar yapıyoruz. Bunun memnuniyetini de ayrıca dile getirmek istiyorum.
Burada bizlerle bir araya geldiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. İfadelerini kullandı.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez; Kütahyada sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Kütahyalı bütün kardeşlerime selamlarımı hürmetlerimi iletmek istiyorum.
Kütahya denince benim aklımda ince duygular oluşuyor. Çünkü o inceliği çinilerinizle mihraplarımızda, minberlerimizde görüyoruz. O eserler sadece bir el işçiliği değil aynı zamanda bir duygu işi. O taşlara verdiğiniz nakış bizlere tarihle birlikte incelmiş duyguları hissettiriyor.
Kütahya bir huzur kenti, sevgi ve barış kenti. Bu huzur, sevgi ve barışın daim olmasını diliyorum. Dedi.
Ziyaretin sona ermesinin ardından Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmeze el yapımı çini vazo hediye etti.
Misafir edilmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğluna kitap hediye etti.