24.3.2017

Kütahya Belediyemizin Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında Hezar Dinari Kültür Merkezinde düzenlemiş olduğu Anadolu'yu Mayalayanlar Anma Programında, M.Fatih Çıtlak, Gönenli Mehmet Efendiyi anlattı.
Programa konuşmacı olarak katılan M.Fatih Çıtlak; Gönenli Mehmed Efendi Hazretleri (1903-1991), yirminci yüzyıl Türkiyesine mânevî mührünü ve Kurân-ı Kerîm nişanını koymuş bir hocaefendidir.
İmamlık yaptığı Hacı Kaftani, Dülgerzade, Hacı Hasan ve Sultanahmet camilerinden başka Fatih, Süleymaniye, Sümbül Efendi, Eyüp Sultan, Yavuz Selim başta olmak üzere İstanbulun bütün camilerinin fahrî imamı, hatibi, vaizi ve hocasıdır. Ömrü boyunca camiden mescide, vaazdan sohbete koşmuş, hafız ve Kurân-ı Kerîm talebesi yetiştirmiş, her zaman öğrenci ve fukaraya yardım eli uzatmış, tek kişilik bir irfan ordusudur. İfadelerini kullandı.
Anadoluyu Mayalayanlar Gönenli Mehmet Efendi Anma Programına, Belediye Başkan Yardımcımız Ali İhsan Ertaş, Ak Parti Kütahya İl Kadın Kolları Başkanı Ceyda Çetin Erenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Programın sona ermesinin ardından Belediye Başkan Yardımcımız Ali İhsan Ertaş, konuşmacı M.Fatih Çıtlaka teşekkür ederek günün anısına çini tabak hediye etti.