25.3.2017

Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) 2017 yılı 3. Yönetim Kurulu Toplantısı Afyonkarahisarda yapıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Zafer Kalkınma Ajansının 2017 yılı 3. Yönetim Kurulu Toplantısı için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bugünkü toplantımızda, ilk gündem maddemiz olarak; ajansımız tarafından yürütülmekte olan güdümlü proje geliştirme çalışmalarını ve yeni güdümlü proje önerilerini değerlendireceğiz. Güdümlü projeler, proje teklif çağrısı yöntemi uygulanmadan doğrudan destek sağlamaya yönelik olarak; bölge planında öngörülen öncelikler doğrultusunda, konusu ve koşulları Ajans öncülüğünde ve yönlendirmesinde belirlenen özel nitelikli model projeler olarak ön plana çıkmaktadır. Güdümlü proje desteği ile amaçlanan, doğrudan başvuru sahibi olamasa da özel sektöre fayda sağlayacak, katma değer oluşturacak yenilikçi projelerin desteklenmesidir. Yönetim Kurulumuz ve Bakanlığımız tarafından uygun görülmesi durumunda güdümlü proje desteği ile mali açıdan büyük ölçekli projeleri doğrudan uygulamaya geçirebilmekteyiz. Mevcut durumda illerimiz için bazı güdümlü proje çalışmaları yürütülmektedir.
Kütahya ilimiz için Çini Güdümlü Projemiz mevcut. Buradaki amaç düşük teknolojili bir sektör olarak tanımlanan çini sektöründe yeni ürünler geliştirmekle birlikte geleneksel tasarımların yanı sıra modern tasarımları da çiniyle buluşturmak ve pazarlama olanaklarını geliştirmek suretiyle üretilen katma değeri arttırmaktır. dedi.
Akrones Termal Otelde gerçekleştirilen toplantıya, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Uşak Valisi Ahmet Okur, Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ve diğer yönetim kurulu üyeleri ile ZEKA Genel Sekreteri Yusuf Balcı katıldı.