29.3.2017

Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, Kanal Avrupanın Temiz Eller Haber Programı Vizyon 2023 programının canlı yayın konuğu oldu.
Germiyan Konağında yapılan yayında soruları cevaplayan Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu; Burada sizleri ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Kütahyamızın adını Avrupaya kadar taşıdığınız için de ayrıca teşekkür ediyoruz. dedi.
Moderatör tarafından sorulan referandum sorusuna cevap veren Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, siyasi istikrarın ülkemiz adına çok önemli olduğunun altını çizerek; 16 Nisanda yapılacak olan referandum ülkemiz adına atılacak önemli bir adımın başlangıcıdır. Bu yüzden vatandaşlarımızdan oy kullanmadan önce referandumun sebebini ve sonucunu iyice araştırmasını, maddeleri tek tek okuyarak ve tahlil ederek oy kullanmalarını rica ediyorum. Evet oyu kullananın da hayır oyu kullananın da bu referandumun ülkemiz ve geleceğimiz adına büyük öneme sahip olduğunu düşünerek oy kullanmasını diliyorum. İfadelerini kullandı.
Kütahya Belediyesinin çalışmalarından da bahseden Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu; Göreve geldiğimiz günden itibaren söz verdiğimiz gibi gecemizi gündüzümüze katarak çalışmaya gayret gösterdik. Örneğin ilk itfaiye binasını biz inşa ettik. Aynı zamanda il Belediye Hizmet Binasının temellerini de biz attık. 9 milyon liralık dev bir yatırım olan Yağmur Suyu Hattı Projesi ve sadece %9luk kısmının Kütahya Belediyemiz tarafından karşılanıp kalan kısmının da hibeyle karşılandığı bir Atık Su Arıtma Tesisi yapıyoruz. Bu ve bunun gibi tamamlanan ve tamamlanacak olan proje çalışmalarımız devam ediyor. Belediye olarak söz verdiğimiz her projeyi ivedi biçimde bitirmeye gayret ediyoruz.
Ayrıca Belediye olarak sadece yatırımla yetinmiyoruz. Mutlu insanların olduğu, huzurun hüküm sürdüğü bir şehir inşa etmek istiyoruz. Bunun için de sadece çiçek dikmek, yol ve kaldırım yapmakla yetinmiyor, kültürel ve sosyal anlamda da çalışmalar yapıyoruz. Örneğin Unesco Yaratıcı Şehirler Ağına çini sanatı alanında katılacak, bu sayede de şehrimizdeki çini sanatını tüm dünyaya aktarmış ve tanıtmış olacağız.
1.Organize Sanayi Bölgemizin doluluk oranı yüzde yüze yakın. 2.Organize Sanayi Bölgemiz ise yüzde 65 civarında doluluğa sahip. Yakında bir zamanda yapılacak olan bir yatırımla bu sanayi bölgemizin de doluluk oranı yüzde yüze yakın olacak.
Belediye olarak ilçelerimize yapılan yatırımın da ilimize yapılmış bir yatırım olduğunu düşünerek ilçelerimizdeki yatırımlara destek olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Yatırıma destek veren bir Belediyecilik anlayışına sahibiz. Bu yüzden şehrimize teşrif eden her yatırımcıya yasal çerçevede her türlü kolaylığı sağlamaya hazırız.
Şehrimize gelip bizlere misafir olduğunuz için teşekkür ediyor, yayın hayatınızda sizlere başarılar diliyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.