30.3.2017

Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, Pamukkale Tvde yapılan programa röportaj verdi.
Başkanlık makamında gerçekleştirilen röportajda soruları cevaplayan Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu; Kütahyanın tarihi ve kültürel mirasları saymakla bitmez. Kütahya adeta bir açık hava müzesi. Kuruluş ve kurtuluşun şehri olan Kütahya tarihsel anlamda güzel bir geçmişe sahip. Bu tarihi yaşatmak, gelecek nesillere taşımak, bu tarihe sahip çıkmak bizim görevimiz.
Fakat bu miras sadece bize emanet edilen bir miras değil, şehrimizde yaşayan herkese emanet edilmiş değerler bütünüdür. Geçmişten aldığımız emaneti geleceğe taşımak bizlerin en asli görevlerinden bir tanesidir.
Göreve başladığımız günden itibaren, kültürel miraslarımız olan tarihi konaklarımız, müzelerimiz, tarih kokan Germiyan Sokağımız, camilerimiz, hisar kalemiz, tarihi eserlerimiz ve doğal güzelliği olan her ne varsa, restorasyon, alt yapı ve ışıklandırma gibi çalışmaları aksatmadan yapmaya gayret ettik, çalışmalar yaptık, yapmaya da devam ediyoruz.
Tescilli 400 adet konağımız ve 1600ün üzerinde de tescilli eserimiz mevcut. Bunların yanında doğal güzelliklerimiz de saymakla bitmez. Kaplıcalarımızdan tutun da yöresel yemeklerimize kadar her dokusu ayrı güzel bir şehirde yaşadığımız için şanslı olduğumuzu söylemek istiyorum.
Belediye olarak göreve geldiğimiz günden beri şehrimize yakışan hizmeti vermeye çalıştık. Belediyemizin Vizyon Projelerinden olan Yağmur Suyu Hattı gibi dev yatırımlar yaptık. Bunun yanında şehrimizin suyunu arıtmak adına Atık Su Arıtma Tesisi inşa ediyoruz. Ve bu yatırımın yalnızca yüzde 9unu Belediye olarak biz karşılıyoruz kalan büyük kısmını ise hibe olarak alıyoruz. Ayrıca şehrimizin işlek caddelerine bebek emzirme kabinleri yaptık. Bu sayede bebek sahibi anneler şehrimizde dolaşırken rahatlıkla bebeklerinin bakımlarını yapabilecekler. İklim olarak soğuk bir şehirde yaşadığımızdan dolayı vatandaşlarımız için klimalı duraklar koyduk. Çöplerimizin de hem hijyen açısından daha sağlıklı olması, hem kötü kokuyu engellemek adına, hem de yer kaplamayarak daha estetik olması adına 100 adet yer altı çöp konteynerleri alımını gerçekleştirdik. Bunların da şu an kurulum ve montaj aşaması devam etmekte. Bunların yanında 150 metre gidiş 150 metre dönüş olmak üzere toplam 300 metre uzunluğunda zipline parkuru, 13 metre yüksekliğinde tırmanma duvarı, 90 metre uzunluğundaki farklı parkurlardan oluşan yetişkin macera parkuru, 13 metre yüksekliğindeki serbest atlayış parkuru ve Türkiyede ilk defa Belediyemiz tarafından hayata geçirilen 550 metre uzunluğuna sahip ve yerden 5 metre yükseklikteki hava bisikleti parkuru bulunan bir Macera Parkı inşa ettik. Aynı zamanda hanımlara özel olarak tahsis ettiğimiz içinde erobik salonu, fitness salonu, kafeterya ve kış bahçesi, giyinme odası, yüzme havuzu, şok havuzu, sauna, Türk hamamı, masaj salonu, kuaför ve güzellik salonu, kreş, içerisinde masa tenisi, bilardo, satranç ve hava hokeyi bulunan oyun salonu, lokalin birinci katında ise; resim ahşap boyama kurs dersliği, yemek kurs dersliği, ebru dersliği, yabancı dil kurs dersliği, mescit, konferans ve toplantı salonu ile otoparkı olan bir Haymeana Hanımlar Lokalini hanım kardeşlerimizin kullanımına açtık. Bu ve bunun gibi vizyon projelerimizin çalışmalarına göreve geldiğimiz günden itibaren devam ediyoruz.
Tarihi değerlerimiz için hazırlamış olduğumuz projelerimiz de var. Bunlardan bir tanesi de Kültür Yolu projesi. Bu projeyi kültürümüzü tanıtmak adına, şehrimize gelen misafirlerimizin şehrimizin kültürünü yaşatıp, geçmişe götürerek şehrimizin dokusunu hissettirmek adına hayata geçirmeyi planlıyoruz. Kültür Yolunda yolculuğa çıkan misafirlerimiz yolculuk boyunca, Kütahyanın bütün kültürel mirasını, bütün doğal güzelliklerini ve tarihini yaşayacak.
Kütahya denince akla ilk çini geliyor. Çini el emeği göz nuru dediğimiz sanatın taşa yansımasıdır. Çini sektörü, şehrimizde 6000in üzerinde kişinin emek verdiği bir sektör. Fakat şehrimizde sadece çini sanatı değil, el işlemeciliği sanatı da bilinmesi gereken bir sanat dalıdır. Memleketimizde ağır elbise dediğimiz, Kütahyamızın tarihini, kültürünü, örf ve adetini yansıtan, nişanlarda, düğünlerde giyilen veya çeyize koyulan elbiselerin yapımı da önemli bir sanat dalıdır. Şehrimize gelen misafirlerimizin bu güzel motifleri, bu sanat dokusunu görmesini arzu ediyoruz.
Şehrimize herkesi, bu şehrin tarihsel, kültürel ve sanatsal kokusunu hissetmeye, bu şehrin yaşanabilirliğini görmeye davet ediyorum. Sizlerin aracılığıyla bu kültürel ve tarihsel miraslarımızı tanıtmak ve sizleri şehrimizde ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. İfadelerini kullandı.
Pamukkale Tv çalışanları, misafirperverliklerinden dolayı Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğluna teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.