1.4.2017

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Çiniciler Odası tarafından düzenlenen istişare toplantısına katılmak ve bazı temaslarda bulunmak üzere Kütahyaya geldi.
Çiniciler Odası tarafından düzenlenen istişare toplantısının açılış konuşmasını yapan Çiniciler Odası Başkanı Sadık Erilbaylı çini sektöründe acil tedbirler alınması gerektiğini belirterek, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı çalışmaları hakkında da katılımcıları bilgilendirdi.
Protokol konuşmalarının sona ermesinin ardından konuşma gerçekleştiren Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı; Kültür ve Turizm Bakanlığı açısından Kütahyanın çini dışında ayrı bir özelliği daha var. Her mesleğin bir piri var. Turizmin piri ise Kütahyalı Evliya Çelebi. Dünyayı gezip görme, gördüğü yerlerle ilgili kayıt tutma, onu bir şekilde yazıya geçirmenin üstadı Evliya Çelebi. Dolayısıyla biz Kütahya ile Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak bir akrabalık ilişkisi içerisindeyiz. Kütahya son yıllarda sadece çinicilik alanında değil başka alanlarda da ciddi mesafeler aldı ama henüz tam potansiyeline erişebilmiş değil. Kütahyada yapılabileceklerin pek azını gerçekleştirebildik. Yılların ihmali son 15 yılda ancak bu kadar telafi edilebildi. Ancak bu kadar diyorum çünkü bu 15 yıl öyle kolay, düz yol koşusu olmadı. Sürekli bir engelli koşuyla bugünlere gelindi. Buna rağmen iyi mesafe alındı. İnşallah 16 Nisan Referandumundan sonra daha rahat, düz koşuya dönüşecek. şeklinde konuştu.
Konuşmanın sona ermesinin ardından Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, günün anısına Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcıya Evliya Çelebinin seyahat ettiği tüm coğrafyayı kapsayan ve Evliya Çelebinin Dünyası adı verilen harita hediye etti.
Kütahya Belediyesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen istişare toplantısına Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Mustafa Şükrü Nazlı, Vural Kavuncu, İshak Gazel ile Ahmet Tan, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral, Çiniciler Odası Başkanı Sadık Erilbaylı, Kütahya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (KÜTESOB) Başkanı İbrahim Yiğit, Macaristan Fahri Konsolosu Kütahyalı iş adamı İsmet Güral, ilçe belediye başkanları, STK Temsilcileri, çini sanatçıları ile çok sayıda davetli katıldı.
İstişare toplantısının sona ermesinin ardından Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Mustafa Şükrü Nazlı, Vural Kavuncu, İshak Gazel ile Ahmet Tan ile birlikte Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Göreni makamında ziyaret etti.
Ziyaretin sona ermesinin ardından Dumlupınar Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından düzenlenen 'Neden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi?' konulu konferansa katılarak öğrencilerin sorularını cevapladı.
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı konferans sonrası Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu, hastalarla sohbet etti.