4.4.2017

Bazı temaslarda bulunmak üzere Kütahyaya gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlunu makamında ziyaret etti.
Ziyarette, Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlunun yanında Ak Parti Kütahya Milletvekilleri İshak Gazel, Vural Kavuncu, Ahmet Tan, Şükrü Nazlı, Ak Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, Belediye Başkan Yardımcılarımız Ali İhsan Ertaş, Murat Arık, Fatih Kölgeli ve Galip Gültekin yer aldı.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçiyi ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu; Kütahyada toplam 4 adet organize sanayi bölgemiz bulunuyor. Ve kısa zamanda da 5.sini de şehrimize kazandıracağız. 1.organize sanayimizin doluluk oranı yüzde yüze yakın. 2.organize sanayimiz ise yeni açılacak bir fabrika ile birlikte yüzde yüze yakın olacak. İlimizde 100e yakın fabrika ve bu fabrikalarda da 45 bin kişi istihdam ediliyor. Kütahya olarak hem ihracat hem de ithalat yapan bir şehiriz. Bu açıdan şehrimizin ekonomisi günden güne değer kazanıyor. Belediye olarak göreve geldiğimiz günden beri sözünü verdiğimiz 43 adet vizyon projesinin yüzde 85ini tamamladık. Geri kalan kısmını da tamamlamak adına çalışmalarımız devam etmekte. Biz vatandaşa hizmet için görev aldık, görevde olduğumuz sürece de hizmet etmeye devam edeceğiz. İfadelerini kullandı.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybek; Burada sizlerle birlikte olmaktan olayı mutluyum. Kütahya her zaman devletinin, milletinin yanında olan vefalı bir şehir. Sanayisi, kültürü, sanatı, adetleri, tarihi kısacası her şeyiyle görülmeye değer bir şehir. şeklinde konuştu.
Ziyaretin sona ermesinin ardından Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçiye, Unesco tarafından Yaşayan İnsan Hazinesi ödülü verilen Mehmet Gürsoyun yaptığı çiniyi hediye etti.