6.4.2017

Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, 5 Nisan Avukatlar Günü olması nedeniyle düzenlenen törene katıldı.
Kütahya Barosu tarafından Kütahya Adliye Sarayı bahçesinde düzenlenen tören, Baro Başkanı Ahmet Atamın Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlarken, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.
Törende konuşan Kütahya Baro Başkanı Ahmet Atam, avukatların milli birlik ve beraberliği hedef alan yapılanmalara karşı savaşması gerektiğini ifade ederek; Bizim en önemli görevlerimizden biri hukukun üstünlüğünün sağlanması ve keyfiliklerin önlenmesidir. Ve en önemlisi, biz avukatlar, cesur ve bağımsız olmalıyız. Hiç bir kişinin, grubun ya da siyasi oluşumun etkisinde kalmadan adaletin tecellisi, hukukun üstünlüğü, adil yargılanma hakkı ve her tür hukuksuzluğa karşı dik bir duruş sergileyerek doğrunun ve haklının yanında olmalıyız. Şeklinde konuştu.
5 Nisan Avukatlar Günü etkinlikleri, Kütahya Barosu Avukat Evinde düzenlenen kokteyl ve Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan resim sergisi açılışı ve eserlerin incelenmesiyle devam etti.
Tören sonrasında Baro Başkanı Ahmet Atam, Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerine teşekkür ederek teşekkür belgesi takdim etti.
Avukatlar Günü Törenine Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Bülent Tatkan, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur, STK Temsilcileri, iş adamı Rıza Güral, bazı daire müdürleri ve avukatlar katıldı.