7.4.2017

Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, Yoncalı Mahallesinde tarihi hamam ve tarihi eserleri inceledi.
Daha önce restorasyonu yapılan Tarihi Hamam, 1.Alaaddin Keykubat Camii ve Çelik Termal Hamamı inceleyen Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu; Halkımızın talebi üzerine Tarihi Hamamın yeniden hamam olarak kullanılması noktasında tarihi camimizle birlikte yeniden ele alarak, halkımızın hizmetine sunmak için çalışma yaptık. Kurul üyelerinin de bu eserleri yakından görmesi sağlanarak onların da hassasiyetiyle birlikte bu eserlerimizi gün yüzüne çıkartıp yeniden canlandırmak istiyoruz. Yoncalı mahallemiz termal olarak çok zengin kaynaklara sahip. Özellikle bulunduğumuz alandaki çelik hamam dediğimiz bölgede daha önce çamur banyolarının yapıldığını biliyoruz. O bölge zamanla terk edilmiş ve beton havuzlar meydana gelmiş. Üzeri kapatılan eski çamur banyoları için jeolojik etütler yaparak tekrar çamur banyolarını canlandırmak adına, şehrimizdeki tüm kurul üyelerini iki gün boyunca Yoncalı Mahallemizdeki Gülümser Hatun Otelinde misafir ediyoruz. Bütün çalışmalarını Yoncalıda, yani yerinde yapıyorlar. Termal kaynaklar açısından zengin olan Yoncalı Mahallemiz Kütahya için çok önemli. Yaptığımız çalışmalarla birlikte Yoncalı turizmin merkezi haline gelecek. Bu anlamda kurulun hassasiyet göstermesi ve eserlerin en kısa zamanda ayağa kaldırılması noktasında bir araya geldik. İfadelerini kullandı.
Yoncalı Mahallesindeki inceleme gezisine, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, Belediye Başkan Yardımcımız Murat Arık ile Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü yetkilileri katıldı.