13.4.2017

Başbakan Binali Yıldırım Kütahya’da düzenlenen mitinge katıldı.
Mitingde sahneye davet edilen Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu; Vatan ve millet sevdalısı, Çelebi ruhlu, hizmet etmekten onur duyduğum hemşehrilerim, hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Dedi.
Sözlerine belediyemizin hayata geçirilen ve yapımı devam eden projelerle devam Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu; Sevgimiz insan, sevdamız Kütahya diye yola çıktık. Şehrimizde dev projelere imza attık, atmaya devam ediyoruz. Göreve geldiğimiz andan itibaren Egenin incisi Kütahyamızı; marka ve parmakla gösterilen bir il yapmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Çünkü Kütahya hizmetin en iyisini hak ediyor. Hepinizi sevgi saygı ve hürmetle selamlıyorum. Sağ olun, Başbakan Binali Yıldırım Kütahyada düzenlenen mitinge katıldı.
var olun, Allaha emanet olun. İfadelerini kullandı.
Başkanımızın konuşmalarının ardından, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ak Parti Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı, İshak Gazel, Vural Kavuncu ve Ahmet Tan, Ak Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş ve il protokolü vatandaşlara seslendi.
Protokol konuşmalarının sona ermesinin ardından konuşma gerçekleştiren Başbakan Binali Yıldırım; İktidara geldiğimizden bugüne sessiz devrimler yaptık. Hayal edilemeyeni gerçeğe dönüştürdük. 15 yılda 8 milyon vatandaşımıza iş, aş sağladık. Ülkenin üzerindeki kara bulutları birer birer dağıttık. Allah bir daha bize geçmiş kötü günleri göstermesin. Allah bu milleti bir daha IMF kapılarına gitmeye mecbur bırakmasın.
Zayıf iktidarlar döneminde Türkiye'nin neler kaybettiğini biliyorsunuz. Türkiye doğru dürüst kararlar alamadı. Bakanlar Kurulu'nu bile toplayamadı.
15 Temmuz bu milletin destan yazdığı gecedir. Kütahya alçaklara darbecilere geçit vermedi. Bu bayrak inmedi, ezanlar dinmedi. 2 gün sonra önünüze gelen anayasa değişikliğine hayır diyenler geçmişte memleketin yararına her hizmete, yatırıma da hayır dediler. Onlar sadece engel için varlar.
Onların siyasetten anladıkları bu. Aman AK Parti hizmet yapmasın, ülke ilerlemesin... Bunun için çalıştılar. Milletin de onlardan bir umudu ve beklentisi yok. İstedikleri kadar hayır hayır diye bağırsınlar. Milletle beraber yürüyüp ülkemizi çok daha ileri noktalara taşıyacağız inşallah. Evet çıkarsa, 'Kandil'iniz sönecek Fetö de hesap verecek.
Türkiye'nin geleceği için önemli bir karar veriyoruz, 2 günümüz var. Bu değişimi gerçekleştirecek misiniz? Her türlü vesayeti ve darbe tehdidini kaldırmaya var mısınız? Türkiye'nin geleceği için bir kez daha söz sizde. Birlikte yeni bir tarih yazacak mıyız? 16 Nisan'da büyük Türkiye için açılan kapıdan birlikte geçeceğiz. Bu ülkenin en büyük gücü millettir.
Darbeci anlayışla hazırlanan anayasayı değiştirecek miyiz? Aydınlık yarınlara evet mührü basmaya hazır mısınız? Darbeci vesayetçi zihniyetin bu memlekete hep zararı oldu. Türkiye yeni bir destan yazmaya hazırlanıyor. Şimdi değişim vakti. Artık istikrarla geleceğimize bakacağız. Zayıf iktidar dönemleri bitecek.
Bazıları hala bu düzen sürsün vesayet devam etsin istiyorlar. 15 yıldır bu hayallerinden vazgeçmediler. Bu kutlu yürüyüşü engellemek isteyenler önümüze birçok engeller çıkardılar. En son 15 Temmuz'da Fetö militanları istikbalimize saldırdı.
Biliyoruz birileri hala vesayet devam etsin, bu düzen sürsün istiyorlar. Bu davayı yok etmek isteyenler önümüze birçok engel çıkardı. Son demeleri de 15 Temmuz. Benim milletim bu teröristlere hakettiği cevabı verdi. O gece meydanlardaydınız, ülkenize, Cumhurbaşkanınıza, Başbakanınıza sahip çıktınız. Onurlu duruşunuz destan oldu.
Kütahya'ya 600 yataklı bir şehir hastanesi yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Eskişehir Kütahya Afyon Burdur Antalya hızlı treni yapılacak. Kütahya'dan da geçecek. 2 bin 200 yeni konut yapılıyor. Sulama tesisleriyle 170 dönüm araziyi suyla buluşturuyoruz. Kütahya - Zafer OSB'nin yapımı devam ediyor. 16 Nisan'da inşallah büyük Türkiye için açılan kapıdan birlikte geçeceğiz. Bu ülkenin en büyük gücü millettir. Milletin basireti bugüne kadar hep doğruyu gördü, hep doğruyu buldu. İnşallah bu sefer de aynısı olacak. Milli iradeye, millete saygısı olmayanların, mevcudu korumak için kendini parçalayanların pazar günü son kullanım tarihi bitiyor. İfadelerini kullandı.
Zafer Meydanında yapılan ve vatandaşların doldurduğu mitinge Başbakan Binalı Yıldırımın yanında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, Ak Parti Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı, İshak Gazel, Vural Kavuncu ve Ahmet Tan, Ak Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, Mhp Kütahya İl Başkanı Mehmet Ali Türkel, eski Ak Parti Kütahya Milletvekili ve eski Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur ve il protokolü katıldı.