23.4.2017

Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) 97. kuruluş yıl dönümünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Kütahya Dumlupınar Spor Salonunda kutlandı.
Yoğun katılımın olduğu törende Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkan Vekilimiz Ali İhsan Ertaş, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Bülent Tatkan tribünlere giderek törene katılan çocukların bayramını kutladı.
Saygu duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger; Gücünü ve inancını şanlı tarihinden alan aziz milletimizin birlik ve beraberlik sembolü olan TBMM, bundan 97 yıl önce, işgale karşı milli bir duruşun ve cesaretin somut bir adımı olarak açılmıştır. Milli kararlılık, 23 Nisan 1920de Büyük Millet Meclisini ortaya çıkarmış, tüm dünyaya bağımsızlığın yegane teminatının millet olduğu vurgulanmıştır. Ne mutlu ki, milletimizin kırılma noktası olan bu tarihe, dünyada eşi olmayan bir değer verilmiş ve adına Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı denmiştir. Bugün bu bayramın sevincini yaşıyoruz. Şeklinde konuştu.
Günün anlam ve önemine dair şiirlerin okunmasının ardından protokol üyeleri, çeşitli spor branşlarında düzenlenen yarışmalarda derece elde eden öğrencilere ödüllerini verdi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama töreni Şeker İlkokulu öğrencilerinin Kütahya Yöresi halk oyunları gösterisini sunmaları ve öğrencilerin çeşitli yarışmalarda performanslarını sergilemesiyle sona erdi.
Törene Kütahya Valisi Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkan Vekilimiz Ali İhsan Ertaş, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Bülent Tatkan, Cumhuriyet Başsavcı vekili Göksel Yıldırım, İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Bilici, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Baro Başkanı Ahmet Atam, Vali Yardımcıları Sedat Oktar ile Aytaç Akgül, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, daire müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı.