26.4.2017

Hezar Dinari Kültür Merkezinde Kütahya İl Müftülüğü tarafından kutlu doğum haftası kapsamında çocuk etkinliği düzenlendi.
Program, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan 'Hz. Muhammed ve Güven Toplumu' temalı video sunumuyla başladı.
Surelerin, Hadis-i Şeriflerin okunduğu, semazen gösterisi ile minik öğrencilerin ilahiler eşliğinde sunduğu gösterilerle devam eden program büyük beğeni topladı.
Programın kapanış konuşmasında İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar; Kuşu ölen çocuğa taziyeye giden bir Peygamberin ümmetiyiz. Bizim medeniyetimiz çocuğa göz aydınlığı olarak bakan bir medeniyettir. Gözün aydınlığı demek gözün görme melekesidir. Bizler çocuğumuza göz aydınlığı mesafesinde bakarız. Çünkü çocuklarımız bizim istikbalimiz ve geleceğimizdir. Bir millet ki çocuklarına, evlatlarına yatırım yapmadı, bir aile ki geleceği olan yavrularına yatırım yapmadı o ailenin, o milletin geleceği sıkıntıdadır. Bugün evlatlarımızın dini, milli ve manevi değerleriyle donanmış olmalarından ziyadesiyle mutluluk duyuyoruz. İfadelerini kullandı.
4-6 yaş grubu Kuran Kursu öğrencileri tarafından hazırlanan programa Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Defterdarı Ömer Faruk Önel, bazı daire müdürleri, STK Temsilcileri, din gönüllüleri, öğrenciler, aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Programın sona ermesinin ardından Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu ile beraberindeki protokol üyeleri çocukları tebrik ederek madalyalarını takdim etti.