5.5.2017

Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, Dumlupınar Üniversitesi Sosyoparkın açılış törenine katıldı.
Dumlupınar Üniversitesi Halk Oyunları ekibinin gösterileriyle başlayan törenin açılış konuşmasını DPÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Hakan Baykaya yaptı.
Ardından Spor Kültür ve Spor Daire Başkanı ve Kütahya Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Ercan Taşkın, Sosyopark projesinin sadece orta vadeli bir plan olduğunu daha sonra kültür sokağı projesinin de hayata geçirileceğine vurgu yaptı.
Daha sonra kürsüye çıkan DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, kültür sokağını da hayata geçirmek istediklerini söyleyerek, parkın Türkiyede bir ilk olduğuna dikkat çekti.
Törende konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu Belediye olarak her türlü işbirliğine hazır olduğunu belirterek; Bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz Sosyopark, şehrin ufkunun genişlemesi açısından da önemli bir gelişmedir. Bu güzel açılışı gerçekleştirmek bizim için mutluluk verici. Belediye olarak Üniversitemizle ortak işbirliği içinde olmak, her türlü proje ve etkinlikte birlikte olmak bizleri mutlu kılar. Bu açıdan Belediye olarak biz üniversitemizin yanındayız. Sosyoparkın vatanımıza milletimize, şehrimize ve üniversitemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Şeklinde konuştu.
Protokol konuşmalarının ardından Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu ve il protokolü dualar ile birlikte kurdela keserek Sosyoparkın açılışını tamamladı.
Daha sonra Sosyopark içinde bulunan toplulukları gezen Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, buradaki öğrencilerle sohbet edip günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.
Dumlupınar Üniversitesinde gerçekleştirilen Sosyopark açılış törenine Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, Ak Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, Ak Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Ceyda Çetin Erenler, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, il protokolü, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.