7.5.2017

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kütahya Gençlik Merkezi, ortaklaşa Oryantiring yarışması düzenledi.
40 okul ve 200 öğrencinin katıldığı yarışmada, yarışmacılar bilmecelerin bir diğer bilmeceye yönlendirmesiyle birlikte, tarihi yerlere ulaşarak zamana karşı yarıştılar.
Kütahyanın tarihi yapılarını tanıtmak ve farkındalık yaratmak için düzenlenen Oryantiring yarışmasında, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayirin düdüğüyle ilk grup start verdi.
Ardından Belediye Başkan Yardımcımız Ali İhsan Ertaşın düdüğüyle ikinci grup yarışmaya başladı.
Gruplar halinde yapılan yarışmada, parkuru en kısa sürede tamamlayan ilk 3 okul dereceye girdi.
Öğretmen ve ailelerinin de katıldığı yarışmada Özel Kütahya Boğaziçi Şehir Koleji birinci oldu. Madalya ve kupalarını Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir takdim etti.
Yarışmayı ikinci sırada bitiren Kızılcaören Ortaokulunun kupa ve madalyasını Belediye Başkan Yardımcımız Ali İhsan Ertaş takdim ederken, üçüncü olarak yarışmayı tamamlayan Kadir Adlım Ortaokulu ve Derviş Paşa Kurtuluş Ortaokulunun madalya ve kupasını İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ve Kütahya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen takdim etti.
Hem eğlendirip hem de tarihi yapıları çocuklarımıza öğretmeyi hedefleyen Oryantiring Yarışmasına Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkan Yardımcımız Ali İhsan Ertaş, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Kütahya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, stk temsilcileri, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.