9.5.2017

Dumlupınar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Daire Başkanlığı İnovatif Girişimcilik Topluluğu ve Milli Bilinç ve Farkındalık Topluluğu tarafından düzenlenen Zirvedekilerle Soru Cevap Söyleşileri kapsamında Belediye Başkan Yardımcımız Fatih Kölgeli, Dumlupınar Üniversitesi öğrencileriyle bir araya gelerek sorularını cevapladı.
Doç. Dr. Ercan Taşkının moderatörlüğünü yaptığı kamu yönetimi ile ilgili söyleşiye konuşmacı olarak katılan Belediye Başkan Yardımcımız Fatih Kölgeli, söyleşiye kendini tanıtarak başladı.
Daha sonra soru cevap bölümüne geçilen söyleşide sorulan çiniyle ilgili bir soruyu cevaplandıran Belediye Başkan Yardımcımız Fatih Kölgeli; Şehrimiz el sanatları yönüyle öne çıkmış bir şehir. Özellikle çini alanında gerçek sanatkarların olduğu bir şehirde yaşıyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımızda bir tanesi alt geçitte bulunan çini sergisidir. Oradan geçen vatandaşımız yol boyunca şehrimizin sanatını, dokusunu hissediyor. Ayrıca saat kulemizin yenileme çalışmalarını da bitirdik. Kütahyanın simgesi olan vazo hakkında da projelerimiz var. Bunların yanında Kütahya, Unesco Yaratı Şehirler Ağına çini alanında aday. Çinide şehrimizi Dünyanın ve Türkiyenin başkenti yapma hususunda çalışmalarımız devam etmekte. Şeklinde konuştu.
Kütahyanın tarihi değerleriyle alakalı bir soruyu cevaplandıran Belediye Başkan Yardımcımız Fatih Kölgeli; Kütahya tarihi değerleriyle adeta bir açık hava müzesi. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehir. Dönenler Camisine giden biri kendini Konyayı, Ulu Camiye giden biri Bursayı, Germiyan Sokağına giden biri ise kendini Safranboluyu gezmiş gibi hisseder. Bununla ilgili olarak yeni yapmış olduğumuz eserlerin isimlerini, Kütahyanın tarihinde önemli yer edinmiş isimlerden seçiyoruz. Ayrıca Germiyan Sokakta başlayıp Kütahyanın bütün tarihi ve doğal güzellikleriyle devam edecek olan bir Kültür Yolu projemiz var. Bunun yanında Kütahyanın ilçeleriyle birlikte tarihi ve doğal güzelliklerini gezip görebileceğiniz bir Kültür Otobüsümüz var. Hepinizin Kütahyayı tanımasını, gezip görmesini arzu ediyorum. İfadelerini kullandı.
Soru cevap şeklinde devam eden programda Belediye Başkan Yardımcımız Fatih Kölgeli, şehrimiz hakkında bilgiler, Belediyemizin tamamlanan ve devam eden projeleri hakkında bilgiler vererek öğrencilerle sohbet etti.
Söyleşinin sona ermesinin ardından moderatör Doç. Dr. Ercan Taşkın, Belediye Başkan Yardımcımız Fatih Kölgeliye Teşekkür Belgesi takdim etti.
Zirvedekilerle Soru Cevap Söyleşilerine moderatörlüğünü Doç. Dr. Abdullah Akbulutun yaptığı kamu yönetimi ile ilgili söyleşiye Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, moderatörlüğünü Yrd. Doç. Dr. Nizamettin Aydının yaptığı siyaset bilimi ile ilgili söyleşiye Kütahya Milletvekili İshak Gazel, moderatörlüğünü Doç. Dr. Ercan Taşkının yaptığı siyaset bilimi ve yerel yönetimlerle ilgili söyleşiye Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Kölgeli, moderatörlüğünü Yrd. Doç. A. Burhan Bahçenin yaptığı maliye ile ilgili söyleşiye Kütahya Defterdarı Ömer Faruk Önel, moderatörlüğünü Yrd. Doç. Dr. Özer Özçelikin yaptığı işletme ile ilgili söyleşiye ise Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) Başkanı Nafi Güral katıldı.