12.5.2017

Müzik Medya ve Teknoloji konulu 8.Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu düzenlendi.
Dumlupınar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Germiyanoğlu Yakupbey Salonunda gerçekleştirilen sempozyuma, Belediye Başkan Vekilimiz Fatih Kölgeli de katıldı.
Kütahya Güzel Sanatlar Derneği öncülüğünde ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı yöneticiliğinde, Kütahya Valiliği, Kütahya Belediye Başkanlığı, Dumlupınar Üniversitesi, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası ve Kütahya Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi birlikteliğiyle düzenlenen sempozyum, usta sanatçı merhum Hisarlı Ahmetin oğlu Mustafa Hisarlının açılış konuşmalarıyla başladı.
Mustafa Hisarlının konuşmalarının ardından Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören konuşma gerçekleştirdi.
Daha sonra kürsüye davet edilen Belediye Başkan Yardımcımız Fatih Kölgeli gerçekleştirdiği konuşmada; Hisarlı Ahmet sanat adına en güzel örnekleri vermiş, dünyaya tanıtılması gereken bir sanatçıdır. Farkını türkülerinin ezgilerinde hissediyoruz. Kütahyanın bu tür eserleri veren sanatçılarının unutulmaması çok sevindirici. Böylesine önemli, böylesine değerli sanatçılarımızı uluslarası projelerde de görmek isteriz. Bu programda emeği geçen herkese Belediyemiz adına teşekkür ediyorum. Şeklinde konuştu.
Belediye Başkan Vekilimiz Fatih Kölgelinin konuşmalarının ardından Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir konuşma gerçekleştirdi.
Protokol konuşmalarının sona ermesinin ardından Belediye Başkan Vekilimiz Fatih Kölgeli sempozyum sponsorlarına hediye takdiminde bulundu.
8.Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu konserle devam etti.
Sempozyum programının sona ermesinin ardından Belediye Başkan Vekilimiz Fatih Kölgeli ve protokol üyeleri, Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Sergisini ve Fahri Çetinkaya Çini Sergisini gezdi.
8.Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumuna Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkan Vekilimiz Fatih Kölgeli, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı Nafi Güral, il protokolü ve öğrenciler katıldı.