12.5.2017

Genelkurmay Başkanlığınca her yıl Engelliler Haftası sebebiyle yapılan temsili askerlik uygulaması kapsamında engelliler askerlik yapmanın heyecanını yaşadı.
Belediye Başkan Vekilimiz Ali İhsan Ertaşın da katıldığı Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığında düzenlenen tören, Sancak Kıtasının yerini alması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
Birliğe katılarak temel askerlik ve atış eğitimini başarı ile tamamlayan engelli askerleri temsilen bir engelli vatandaşımız, yaş kütüğüne plaket çakarak engelliler adına konuşma yaptı.
Program yükümlü askerlerin Temsili Askerlik için ant içmeleriyle devam etti.
Erbaş Eğitim Tabur Komutanı Hava Piyade Yarbay Ahmet Aydının konuşmasının ardından Temsili Askerlere, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkan Yardımcımız Ali İhsan Ertaş ve Hava Er Eğitim Tugayında görev yapan komutanlar tarafından terhis belgeleri takdim edildi.
Sancak Kıtasının tören alanından ayrılmasından sonra tören sona erdi.
Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığında düzenlenen törene Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkan Vekilimiz Ali İhsan Ertaş, Hava Er Eğitim Tugay ve Kütahya Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Bülent Tatkan, askeri erkan ve engelli vatandaşların aileleri katıldı.