15.5.2017

Belediyemiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü protokolü ile düzenlenen Hekim Sinanlar Yarışıyor isimli bilgi yarışmasının finali düzenlendi.
Finale kalan Kütahya Özel Dostlar Ortaokulu, Ahteri İmam Hatip Ortaokulu, Fatih Ortaokulu, Atatürk Ortaokulu, Özel Kütahya Boğaziçi Şehir Ortaokulu ve Dumlupınar Ortaokulu olarak toplamda 6 okul bitkileri tanımaya yönelik uygulamalı sorular ile Germiyanlı Şair Şeyhi Hekim Sinan biyografisinden ve Fen Bilimleri Dersi müfredatında yer alan konularla ilgili soruları cevaplayarak birbirleriyle yarıştı.
Bilgi yarışmasının açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu; Kütahya Belediyesi olarak Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte ilimiz merkez ilçesinde bulunan ortaokulların 8. Sınıf öğrencilerine Hekim Sinan Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesini tanıtmak, burada yetiştirilen bitkilerle ilgili farkındalık oluşturmak ve öğrencilerimize ilimizin gurur kaynağı olan, 15.yüzyılda yaşamış, Osmanlı Devletinde ilk saray hekimliği yapmış, ayrıca edebiyatımızda Şairler Şeyhi unvanını alan Germiyanlı Şair Şeyhi Hekim Sinanın toplumumuza ve geleceğimizin teminatı olan yeni nesillere tanıtımını sağlamak amacıyla Hekim Sinanlar Yarışıyor projesi hayata geçirdik. Yarışmaya katılan tüm minik Hekim Sinan torunlarına başarılar diliyorum. Şeklinde konuştu.
Daha sonra kürsüde konuşma gerçekleştiren Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Hekim Sinan gibi tarihimizde büyük önem arz eden şahsiyetleri tanımamız gerektiğine vurgu yaparak yarışmacılara başarılar diledi.
Türkiyede ilki gerçekleştirilen yarışmanın başlamasıyla birlikte finale kalan 6 okul kıyasıya yarıştı. Fatih Ortaokulu ve Dumlupınar Ortaokulu ilk turda elendi. Yarışmaya devam eden diğer 4 okul ise uzun süre eşit şekilde yarışmaya devam etti. Eşitliğin uzun süre bozulmamasından dolayı finalde yarışan Kütahya Özel Dostlar Ortaokulu, Ahteri İmam Hatip Ortaokulu, Atatürk Ortaokulu ve Özel Kütahya Boğaziçi Şehir Ortaokulu birinci ilan edildi. Fatih Ortaokulu ve Dumlupınar Ortaokulu ise ikinci ilan edilerek yarışma tamamlandı.
Hekim Sinan Tıbbi Bitki ve Aromatik Bitkiler Bahçesinde yapılan bilgi yarışmasının ödüllerini Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu ve Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir takdim ederek, küçük yarışmacıları performanslarından dolayı kutladılar.
Yarışmanın sona ermesinin ardından Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu ve il ptorokolü, Hekim Sinan Tıbbi Bitki ve Aromatik Bitkiler Bahçesini gezerek bitkiler ve bitkilerden elde edilen ürünler hakkında bilgiler aldı.
Hekim Sinanlar Yarışıyor bilgi yarışmasına Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, Ak Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, Ak Parti Kütahya Kadın Kolları Başkanı Ceyda Çetin Erenler, Belediye Başkan Yardımcılarımız Ali İhsan Ertaş, Fatih Kölgeli ve Murat Arık, Ak Parti Kütahya Merkez İlçe Başkanı Cevdet Korkmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, basın mensupları ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.