16.5.2017

Belediyemiz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen el sanatları sergisinin açılışı gerçekleştirildi.
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Davut Ezenin konuşmasının ardından kürsüde konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu; Kursiyerler kendi ihtiyaçlarını karşılamak veya aile bütçesine katkıda bulunmak üzere, turizmde hediyelik eşya olarak da satabilecekleri çalışmalar yapmak için makine-nakış ve biçki-dikiş kurslarına katıldılar. Belediyemiz bu tür el sanatları kurslarını 1975 yılından bu yana vermeye devam etmektedir. 2016-2017 yılında Belediyemiz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile 100.Yıl Mahallemizde 2 adet, Ahmet Yakupoğlu El Sanatları Eğitim Merkezimizde 4 adet, Bahçelievler Mahallemizde 4 adet, Gazi Kemal Mahallemizde 2 adet, Maltepe Mahallemizde 1 adet, Lala Hüseyin Paşa Mahallemizde 1 adet, Zığra Mahallemizde 1 adet ve Bölcek Mahallemizde 1 Adet kurs olmak üzere toplam 9 mahallemizde kurslar açtık. Ve bu kurslardan 279 kursiyerimiz eğitim alarak belge almaya hak kazanmıştır. Bugün burada kursiyerlerimize meslek edindirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kursiyerlerimizi tebrik ediyor, Kütahya Belediyesi El Sanatları Eğitim Merkezleri Yıl Sonu Sergisi Açılışına hoş geldiniz diyorum. Şeklinde konuştu.
Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlunun konuşmalarının ardından Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir konuşma gerçekleştirerek, meslek edindirme kurslarının önemine değindi.
Protokol konuşmalarının sona ermesinin ardından Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu ve il protokolü kursiyerlere sertifikalarını takdim ettikten sonra açılış kurdelasını kesti.
Daha sonra kursiyerlerin yapmış olduğu dikiş nakış, iğne oyası ve çini gibi çalışmaların bulunduğu sergiyi gezen Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, kursiyerlere başarılar diledi.