17.5.2017

Doğal afetlerde ortak hareket ederek daha hızlı müdahale edebilmek ve doğal afetleri minimuma indirebilmek adına Afet ve Acil Durum Yönetiminde Kurumlararası İşbirliği ve Yönetim Çalıştayı düzenlendi.
Dumlupınar Üniversitesi Tıp Fakültesinde Kamu Yönetimi Bölümü tarafından düzenlenen çalıştayın açılış konuşmasını Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören gerçekleştirdi.
Açılış konuşmalarının ardından çalıştayın önemine vurgu yapan Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu; Yerel yönetici, yerel birim olarak bu çalıştayda yer almak bizim için önemli. Biz belediye olarak doğal afetlere yönelik hazırlık çalışmalarımızı her geçen daha iyi hale getiriyoruz. İtfaiye binamızı ve ekipmanlarımızı yeniledik, daha etkin mücadele imkanına kavuştuk. Şehrimiz Doğu ve Batı kesimine doğru büyüme noktasında. Dolayısıyla tek yerde itfaiye olması müdahaleye sıkıntı vereceği düşüncesiyle ikinci bir itfaiye yeri oluşturulmasıyla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Öte yandan halkımızı yangın noktasında eğitmek bizim başlıca görevlerimizden biri. Bu sebeple belli dönemlerde gönüllü itfaiyeciler yetiştirerek halkımızı eğitmek için çaba sarf ediyoruz.
Bunun yanında bugüne kadar şehrimizde hiç yapılmayan 27 kilometrelik yağmur suyu hattının ihalesini gerçekleştirdik, hizmete sunduk. Önümüzdeki günlerde şehrimizin Batı kesiminde de yağmur suyu hattı çalışmalarını sürdüreceğiz. Devlet Su İşleri ile beraber yürüttüğümüz 13 adet dere yatağımız var. Yoğun bir yağış olmadan, afet yaşanmadan önlemleri kurumlarımızla beraber alma gayretindeyiz. Diğer yandan Kütahya deprem bölgesinde ve depreme dayanıklı yapılara sahip değiliz. Kamu kurum ve kuruluşlarımızın binalarının çoğunda yenileme ve güçlendirme çalışmaları yapıldı. Biz belediye olarak depreme dayanıklı olmayan evleri de yıkarak halkımızı daha modern ve güvenilir yapıya kavuşturmak için çalışmalarımızı süratli şekilde sürdürüyoruz. Belediye olarak bu çalışmaların altından tek başımıza kalkmamız çok mümkün değil o yüzden Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın destekleriyle çalışmalarımızı tamamlayacağız. Şeklinde konuştu.
Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlunun konuşmalarının ardından Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, çalıştayın şehrimiz için hayırlı olmasını temenni ederek konuşma gerçekleştirdi.
Protokol konuşmalarının ardından Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören Afet ve Acil Durum Yönetiminde Kurumlararası İşbirliği ve Yönetim Çalıştayına verdikleri desteklerden dolayı Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu ve Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayire plaket takdim etti.
Dumlupınar Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. Murat Yaman çalıştay hakkında katılımcılara bilgiler verdikten sonra Afad İl Müdürü Ahmet Ali Artun sunum gerçekleştirdi.
Afet ve Acil Durum Yönetiminde Kurumlararası İşbirliği ve Yönetim Çalıştayına Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Bülent Tatkan, Belediye Başkan Yardımcımız Ali İhsan Ertaş, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Afad İl Müdürü Ahmet Ali Artun, öğretim üyeleri ve basın mensupları katıldı.