18.5.2017

18 Mayıs Müzeler Günü olması sebebiyle Vahid Paşa Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürlüğü Konferans Salonunda program gerçekleştirildi.
Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlunun da katıldığı program Kütahya Müzesi Müdürlüğü Müze Müdürü Metin Türktüzünün müzeler, müze ziyaretçileri ve kazı çalışmaları hakkında verdiği bilgilerle başladı.
Ardından konuşma gerçekleştiren İl Kültür ve Turizm Müdürü Zülkarni Yeldemez, müzelerin geçmiş ve gelecek arasındaki bir köprü olduğunu vurguladı.
Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir ise yaptığı konuşmada, Kütahyanın birçok medeniyetin izlerini topraklarında taşıyan bir şehir olduğunu dile getirdi.
Protokol konuşmalarının sona ermesinin ardından Kütahyadaki müzeler, kazı çalışmaları ve kazı çalışmaları sonrası çıkan tarihi eserler hakkında sunum yapıldı.
Sunumların tamamlanmasının ardından Afyon Kocatepe Üniversitesinden Marzena Maria Kızılay ve Okan Kızılay, çello ve piyano eşliğinde müzik ziyafeti verdi.
Konserin sona ermesiyle birlikte Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu ve il protokolü, tablo, çini, bez bebek ve oyma gibi karma sergiyi gezerek çalışmaları inceledi.
Vahid Paşa Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen Müzeler Günü programına Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Bülent Tatkan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zülkarni Yeldemez, Unesco Yaşayan İnsan Hazinesi ödüllü sanatçı Mehmet Gürsoy, sanatçılar, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.