23.5.2017

Kütahya Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünce 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde düzenlenen kursların geleneksel yıl sonu sergisi açıldı.
Yıl sonu sergisine Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Davut Ezen 2016-2017 eğitim öğretim yılı içerisinde 978 kurs açıldığını 28 bin 876 vatandaşa hizmet sunulduğunu söyledi.
Halk Eğitim Merkezi bünyesinde verilen eğitimler hakkında bilgiler veren Davut Ezen, 2016-2017 eğitim öğretim yılında merkezimizde, başta vatandaşlarımızın mesleki yeterliliklerini geliştirmek amacıyla 423 adet mesleki ve teknik kurs açılmış, bu kurslarımızdan 9 bin 786 kursiyerimiz faydalanmıştır. Ayrıca bu eğitim öğretim yılında 25 adet okuma yazma kursu ve seviye tespit sınavı yapılarak 289 kursiyerimiz okuryazar hale getirildi. Mülteci kardeşlerimize yönelik 22 adet Türkçe okuma yazma, konuşma kursu açılmış 705 kursiyerimize eğitim verilmiştir. Engelliler, zihinsel engelliler, hükümlüler için 17 adet kurs açılmış bu kurslardan 151 kursiyerimiz istifade etmiştir. Dershanelerin kapatılmasıyla başlayan süreçte Milli Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları kapsamında 510 lise mezunu öğrencimize YGS kursu verilmiş, 290 öğrencimize de LYS kursu verilmektedir. Genel olarak baktığımızda bu eğitim öğretim yılında merkezimizde 978 adet kurs açılmış ve bu kurslarımızdan da 28 bin 876 kursiyer istifade etmiştir diye konuştu.
Törende protokol konuşmalarının ardından kursiyerlerin sertifikaları Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu ile diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Sertifika takdiminin ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir ve Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu ile beraberindeki protokol mensupları, açılışı gerçekleştirerek Halk Eğitim Merkezi nakış, giyim, el sanatları, çini, hüsn-i hat, ebru ve resim kursiyerleri tarafından hazırlanan sergiyi gezdi, kurs öğretmenleri ve kursiyerlerden bilgiler aldı.